Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι διανομείς – «Η επικινδυνότητα της εργασίας μας δεν πληρώνεται» (βίντεο)

Δεκάδες διανομείς της efood, της wolt και της box πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης (3/9) κοινή μοτοπορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μεταξύ άλλων αύξηση του βασικού μισθού, αποζημίωση όταν οι εφαρμογές σταματούν να λειτουργούν λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και επίδομα επικινδυνότητας εργασίας.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, η μοτοπορεία ξεκίνησε από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με τους διανομείς να κινούνται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

«Ενωνόμαστε οι διανομείς και μισθωτοί και εργαζόμενοι με μπλοκάκι. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Το πράγμα έχει καταλήξει αστείο. Βλέπουμε συνεχώς μειώσεις. Η επικινδυνότητα της εργασίας μας δεν πληρώνεται. Τα αιτήματά μας είναι σοβαρά και δίκαια. Ζητάμε για τους μισθωτούς αύξηση στο βασικό μισθό, επίδομα κινητής τηλεφωνίας 20-25€ και επίδομα γάμου 10%. Για τους διανομείς με μπλοκάκι ζητάμε επαναφορά τιμοκαταλόγου γιατί οι τιμές έχουν καταντήσει χρηματιστήριο. Μας αναγκάζουν να κάνουμε κι άλλες δουλειές, μας εξωθούν σε παραίτηση. Έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τη φορολογία κυρίως σε εμάς τους ελεύθερους επαγγελματίες» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων της Efood και μέλος του ΣΕΤΕΠΕ, Παναγιώτης Αρβανιτίδης.

Στο σχετικό κάλεσμα για την μοτοπορεία αναφέρονται τα εξής:

«Την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη κατόπιν συνεννόησης θα πραγματοποιηθεί κοινή πορεία διανομέων της efood και της wolt. Σαν διανομείς τα προβλήματα μας είναι κοινά και έτσι κοινοί και αλληλέγγυοι θα είναι και οι αγώνες μας.

Σαν Σωματείο Εργαζομένων στην efood διεκδικούμε:

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ

-Αύξηση στο βασικό μισθό

-επίδομα κινητού στα 20-25€ ανά μήνα

-επίδομα γάμου 10%

ΓΙΑ ΤΟΥΣ FREELANCERS:

-Επαναφορά τιμοκαταλόγου με αυξημένες τις τιμές σε αυτόν κατά 30%

-Ελάχιστη τιμή παραγγελίας στα 2,8€

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ:

-Χρηματική αποζημίωση προς όλους όταν θα πρέπει να κλείνει η εφαρμογή λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων

-Μηνιαίο Επίδομα επικινδυνότητας της εργασίας +15%

Τα αιτήματα μας αφορούν και μας συμφέρουν όλους!

Ενωνόμαστε- πληθαίνουμε- διεκδικούμε!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3/9»

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί