Στ. Κασσελάκης: «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς» το νέο όνομα – ‘Oλες οι αλλαγές που προτείνει για τον ΣΥΡΙΖΑ

Σειρά αλλαγών για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μεταξύ των οποίων και το όνομα, αναμένεται να καταθέσει ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνει αλλαγή στο όνομα, με το «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς» να πέφτει στο τραπέζι.

Επίσης, ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει ασυμβίβαστα για τους βουλευτές όπως:

  • Όριο τριών συνεχομένων θητειών στην ίδια εκλογική περιφέρεια
  • Οι βουλευτές δεν θα μετέχουν στα κομματικά όργανα

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να είναι υποψήφιος σε εκλογές και συμμετέχει σε όργανο του κόμματος, θα πρέπει να έχει παραιτηθεί από αυτό 24 μήνες νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη στο TRT, ερωτηθείς για αν θα ξαναγίνουν εσωκομματικές εκλογές, απάντησε: «Ο καθένας μέσα στα όργανα μπορεί καταστατικά να προχωρήσει σε ό,τι θεωρεί δόκιμο. Έχω τριετή θητεία. Πιστεύω ότι έχω την εντολή της βάσης να προχωρήσω στις ριζικές αλλαγές που χρειάζεται το κόμμα, τις όποιες αλλαγές είχαμε ανακοινώσει ότι θα εφαρμόζαμε ως πλαίσιο στο Συνέδριο του Φεβρουαρίου, μάλιστα, δεν είναι δηλαδή έκπληξη αυτό. Και προφανώς όταν υπάρχουν αλλαγές, υπάρχουν και τριβές. Είναι απολύτως θεμιτό».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί