Στέφανος Κασσελάκης από Βόλο: «Ελλάδα.0» – Πού βρίσκεται ο πρωθυπουργός τόσα χρόνια;

«Υπάρχει η διοικητική ευθύνη, υπάρχει η πολιτική ευθύνη. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κανέναν να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί» τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έπειτα από αυτοψία που έκανε στον ποταμό Ξηριά με τα χιλιάδες νεκρά ψάρια στον Παγασητικό.

«Δεν υπάρχει πρωθυπουργός τα τελευταία πέντε χρόνια; Που ήταν στον Ιανό; Δεν είχε έρθει στη Θεσσαλία; Δεν είχε πάλι υποσχεθεί ότι θα υπάρξει ανακούφιση, ότι δεν θα επαναληφθεί; Πού βρίσκεται τόσα χρόνια;» αναρωτήθηκε αιχμηρά ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Θα αναφέρω το αυτονόητο, το οποίο είναι ότι αυτά τα φαινόμενα δεν γίνονται ξαφνικά. Αυτό δεν είναι κάτι το οποίο δεν μπορούσαμε να είχαμε προβλέψει. Υπήρχαν πολλοί καθηγητές πανεπιστημίων που είχαν αναφερθεί στις πιθανές επιπτώσεις του Daniel σε όλο το οικοσύστημα εδώ στον Παγασητικό» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης διερωτήθηκε πως «και η ερώτηση είναι γιατί δεν υπήρχε επιτήρηση; Γιατί δεν υπήρχε διοικητική εποπτεία; Πού χάθηκε αυτή η μπάλα;»

Και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως «είναι ένα κλασικό παράδειγμα, πολύ λυπηρό παράδειγμα και για μας, για τον ΣΥΡΙΖΑ, ως ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς που το περιβάλλον και η κλιματική προσαρμογή αποτελεί κομβικό, ταυτοτικό ζήτημα, το να βλέπεις μια τέτοια τεράστια οικολογική καταστροφή σε επηρεάζει πάρα πολύ βαθιά και ψυχολογικά και πολιτικά. Πέρα από τις οικονομικές επιπτώσεις, εδώ στον τόπο που έχει βασανιστεί τόσο πολύ τον τελευταίο χρόνο και απ’ ότι φαίνεται δυστυχώς ερημώνει η Θεσσαλία και ο Βόλος σιγά σιγά».

Στέφανος #Κασσελάκης από #Βόλο – «Ελλάδα.0» – Πού βρίσκεται ο πρωθυπουργός τόσα χρόνια; https://t.co/CGoiMv8uyg pic.twitter.com/HrApYNQRc3— Η ΑΥΓΗ (@AvgiOnline) September 2, 2024

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «η ερώτηση είναι γιατί υπήρχε αυτό το μπάχαλο μεταξύ ενός υπουργείου Περιβάλλοντος που σιωπά, ενός ΟΦΥΠΕΚΑ που υποτίθεται ότι είχε την αρμοδιότητα από τον από τον φορέα της Κάρλας, από έναν ΟΔΥΘ Α.Ε., ο οποίος ακόμα δεν έχει Διοικητικό Συμβούλιο και από την Περιφέρεια, η οποία αναγκάστηκε να παρέμβει στο τέλος. Άλλες λύσεις, άλλες προειδοποιήσεις δεν υπήρχαν; Αναρωτήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Αυτά τα ζητήματα είναι ζητήματα που φέρνουν στο προσκήνιο την σημασία της ευθύνης. Υπάρχει η διοικητική ευθύνη, υπάρχει η πολιτική ευθύνη. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κανέναν να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί. Άρα λοιπόν, αναμένουμε πέρα από τις λύσεις για αποκατάσταση και αποζημίωση στην τοπική κοινωνία, όχι ασπιρίνες, αλλά πραγματικές λύσεις, Αναμένουμε επιτέλους να δούμε από την κυβέρνηση αποπομπή όσων ευθύνονται για αυτήν εδώ την κατάσταση. Πρέπει να υπάρξει ευθύνη. Υπάρχει αρμοδιότητα, Εάν η κυβέρνηση έχει κάνει μπάχαλο το επιτελικό κράτος και δεν ξέρει πού είναι, ας αποπέμψει όσους έχουν συναρμοδιότητα. Απλά τα πράγματα» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτή την κατάσταση, πραγματικά σε πληγώνει ως Έλληνα πολίτη, όχι μόνο τους κατοίκους. Εμένα με πληγώνει ως Έλληνα να βλέπω τη χώρα μου στα πρωτοσέλιδα παγκοσμίως, με μια τέτοια οικολογική καταστροφή που σου λέει ο άλλος: Μα καλά, η Ελλάδα δεν έχει στοιχειώδη υποδομή; Αυτή είναι η Ελλάδα. Τελεία. Μηδέν. Λυπάμαι πολύ» σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Κασσελάκης Βόλος
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI)
  • Ερωτηθείς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, για το πως σχολιάζει τον σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης που πρόκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και που προβλέπεται να επιβαρύνει περισσότερο την λίμνη Κάρλα ο Στέφανος. Κασσελάκης απάντησε:

«Η πρώτη μου αντίδραση είναι: Καλά, δεν υπάρχει πρωθυπουργός τα τελευταία πέντε χρόνια; Που ήταν στον Ιανό; Δεν είχε έρθει στη Θεσσαλία; Δεν είχε πάλι υποσχεθεί ότι θα υπάρξει ανακούφιση, ότι δεν θα επαναληφθεί; Πού βρίσκεται τόσα χρόνια;

Δεύτερον, είδα τον φάκελο που είχε η Περιφέρεια, την τελευταία φορά που επισκέφθηκα τον κ. Κουρέτα. Η πλήρης υποδομή που χρειάζεται η Θεσσαλία κοστίζει 500.000.000 ευρώ. Αυτές οι ζημιές εδώ πέρα χρεοκοπούν τη γενιά μου και τις μικρότερες γενιές και είναι ανήθικο αυτό να γίνεται στην Ελλάδα μας. Επιτέλους να γίνουν τα έργα. Να προτεραιοποιηθούν.

Εάν θέλει να βρει πόρους ο κύριος Μητσοτάκης ας κοιτάξει τις εταιρείες του ηλεκτρικού ρεύματος, τις οποίες τις χρηματοδοτεί έμμεσα με τα ολιγοπώλια που επιτρέπει. Πόροι υπάρχουν. Το είδαμε και στα διυλιστήρια ξαφνικά που ξύπνησε, να βάλει έκτακτη εισφορά βάσει των προτάσεων που αποκαλούσε «λεφτόδεντρα». Μια χαρά είναι στο να κατηγορεί στο να μπορεί να παίρνει χρήματα από εκεί που υπάρχει αισχροκέρδεια και να τα δίνει εκεί που πρέπει να υπάρχει υποδομή και πρόληψη δεν το κάνει και βρισκόμαστε εδώ προ εκπλήξεως.

Επιτέλους να δοθούν μόνιμες λύσεις, εάν χρειαστεί να κοιτάξουμε και την εκροή προς το Αιγαίο μια και καλή και να τελειώνουμε και να μπορούμε επιτέλους να έχουμε μια Θεσσαλία η οποία να μην βλέπει τους κατοίκους της να ανησυχούν πως θα ξημερώσει ο καιρός».

Κασσελάκης βόλος 4
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI)
  • Σε ερώτηση για το εάν και η προηγούμενη διακυβέρνηση της χώρας φέρει ευθύνες για την κατάσταση στον Παγασητικό ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εκείνος ο οποίος κατήργησε τον φορέα της λίμνης. Να θυμίσω ότι υπήρχε και σχέδιο μέχρι το 2021, το οποίο δεν έγινε για τις απορροές και αυτό οδήγησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρέμβει. Άρα λοιπόν, μην κοροϊδευόμαστε, εδώ οι ευθύνες ανήκουν στην κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, η οποία έκανε ένα μπερδεμένο συγκεντρωτικό σύστημα, αντί να αφήνει την Περιφέρεια να έχει την ευθύνη και την εποπτεία και τα κονδύλια που έπρεπε να έχει. Άρα όχι, δεν θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνες σε αυτό. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχτώ όπου γενικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνες, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ είχε παραδώσει ένα πολύ καλό σημείο εκκίνησης, όπως είχε παραδώσει και χωροταξικού χάρτες. Άλλοι, οι οποίοι τα κατήργησαν και τα έκαναν ένα επιτελικό κράτος μπάχαλο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί