Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση για ενοχή σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε ομόφωνα τα τέσσερα «παιδιά» του ΚΕΕΛΠΝΟ για την υπόθεση των 22 προσλήψεων με «άρωμα» από ρουσφέτι στον αμαρτωλό οργανισμό, που οδήγησαν, κατά το παραπεμπτικό βούλευμα, σε ζημία άνω των 250 χιλιάδων ευρώ σε βάρος του Δημοσίου ● Μακροσκελής ανάρτηση «δικαίωσης και χαράς» από Άδωνη Γεωργιάδη ● Υποψίες για την ετυμηγορία εξέφραζε από την Κυριακή ο Παύλος Πολάκης
Την αθώωση και των τεσσάρων κατηγορούμενων στη δίκη για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, την περίοδο 2013-2014, επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Αθώοι για πράξεις απιστίας και συνέργειας σε αυτήν κρίθηκαν ο πολιτευτής της Ν.Δ. Σταμάτης Πουλής, η σύζυγός του Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ Αικατερίνη Πολύζου και ο πρώην διευθυντής του Θεόδωρος Παπαδημητρίου, σε μια πολυήμερη δίκη που είχε εντάσεις μεταξύ του νυν υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του καταγγέλλοντος πρώην υπουργού Παύλου Πολάκη.
Σύμφωνα με το δικαστήριο, «δε στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος απιστίας», για τον πρώτο κατηγορούμενο Σταμάτη Πουλή: «Το δικαστήριο θεωρεί ότι η σύνταξη και υπογραφή των μισθολογικών καταστάσεων δε συνιστά αδικοπρακτική ενέργεια», είπε ο πρόεδρος της έδρας. Στην απόφαση που ανακοινώθηκε αναφέρεται ότι «το δικαστήριο θεωρεί ότι η σύνταξη και υπογραφή των μισθολογικών καταστάσεων δε συνιστά αδικοπρακτική ενέργεια. «Αθώοι και οι λοιποί κατηγορούμενοι, λόγω του παρακολουθηματικού χαρακτήρα του αδικήματος», υπογράμμισε στη συνέχεια ο πρόεδρος.
Αντίθετη ήταν η εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας Σπύρου Παππά, ο οποίος ζητούσε την ενοχή των τεσσάρων «παιδιών του ΚΕΕΛΠΝΟ», όπως αποκαλούσε κάποτε τους κατηγορούμενους ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής, για την υπόθεση των 22 προσλήψεων στον αμαρτωλό οργανισμό, που οδήγησαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σε ζημία άνω των 250 χιλιάδων ευρώ σε βάρος του Δημοσίου.
Όπως τόνιζε ο εισαγγελέας, αν και «σε έκτακτες περιπτώσεις επιτρέπονται οι γρήγορες προσλήψεις για την κάλυψη άμεσων αναγκών που αφορούν τη δημόσια υγεία», οι επίμαχες προσλήψεις έγιναν χωρίς να τηρούνται όσα όριζε η σχετική νομοθεσία και ο εσωτερικός κανονισμός του ΚΕΕΛΠΝΟ, χωρίς να υπάρχει διαπιστωμένη ανάγκη και μόνο με την έγκριση του τότε διευθυντή του οργανισμού -και ηθικού αυτουργού σε απιστία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο- Θεόδωρου Παπαδημητρίου. Ο εισαγγελέας υπογράμμισε τη μη αναγκαιότητα των προσλήψεων αυτών, με δεδομένο πως αποτέλεσαν διοικητικό προσωπικό που δεν εργάστηκε ποτέ στο πεδίο.
Ωστόσο το δικαστήριο αθώωσε τους κατηγορουμένους. Τον ερχόμενο Νοέμβριο πάντως, αναμένεται η διεξαγωγή δεύτερης δίκης με τους ίδιους κατηγορουμένους για ακόμα 74 συμβάσεις αμφισβητούμενης νομιμότητας.
Μετά το πέρας της σημερινής διαδικασίας, ο εκ των αθωωθέντων πολιτευτής της Ν.Δ. δήλωσε ότι 10 χρόνια μετά «η σκευωρία κατέρρευσε».
Ακολούθως, ο αρμόδιος υπουργός Υγείας έσπευσε με μακροσκελή ανάρτηση – σαν έτοιμη από καιρό – να εκφράσει τη μεγάλη του χαρά για την επικράτηση του Δίκιου έναντι του Άδικου, την αμέριστη εμπιστοσύνη του προς την «τυφλή» Δικαιοσύνη και τις ευχαριστίες του στο «απίθανο ζευγάρι» των κατηγορουμένων που αθωώθηκαν. Προανήγγειλε μάλιστα διεκδίκηση από τον καταγγέλλοντα Παύλο Πολάκη των χρημάτων από «την τεράστια οικονομική ζημία στον Οργανισμό», λόγω των απολύσεων των αν λόγω προσληφθέντων.
Η σημερινή μέρα είναι ημέρα μεγάλης Χαράς και Δικαίωσης.
02 Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα που θα θυμόμαστε, διότι το Δίκαιο κέρδισε το Άδικο!
Ότι τελικά στη Χώρα μας υπάρχει Δικαιοσύνη.
Και ότι όταν λες την Αλήθεια δεν έχεις να φοβάσαι απολύτως τίποτε…
Ήταν το 2017, όταν σε μία…— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) September 2, 2024
Ωστόσο, ήδη από χθες, με ανάρτηση του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, άφηνε υπονοούμενα για τη σημερινή έκβαση της δίκης.