Συνάντηση του Γ. Ματαλλιωτάκη με τον Πρύτανη και την Αντιπρύτανη Διοικητικών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Θέματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Κρήτης αλλά και τρόπους με τους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω η συνεργασία του ιδρύματος με την Περιφέρεια Κρήτης συζήτησαν, σε συνάντηση που είχαν στο κτίριο της Πρυτανείας, ο Αντιπεριφερειάρχης Διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα Γιώργος Ματαλλιωτάκης, με τον Πρύτανη Γιώργο Κοντάκη και την Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Σοφία Σχίζα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, αλλά και διαχρονικά ζητήματα που απασχολούν τις πανεπιστημιακές αρχές και το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας. Υπήρξε επίσης ενημέρωση για την εξέλιξη χρηματοδοτικών προγραμμάτων που μπορεί να αξιοποιήσει το Πανεπιστήμιο καθώς και για τις δυνατότητες σύναψης νέων συμπράξεων, μεταξύ της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης RIS3 Crete. Επιπλέον έθεσαν υπόψη του Αντιπεριφερειάρχη μια σειρά από προτάσεις που αφορούν την βελτίωση της καθημερινότητας των φοιτητών και θα μπορούσαν να υλοποιηθούν και με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Πρύτανης Γιώργος Κοντάκης και η Αντιπρύτανης Σοφία Σχίζα ευχαρίστησαν τον Αντιπεριφερειάρχη για την συνεργασία και αναγνώρισαν την ουσιαστική στήριξη που διαχρονικά προσφέρει η Περιφέρεια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Ματαλλιωτάκης διαβεβαίωσε ότι για την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη αποτελεί στρατηγική επιλογή η στήριξη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του νησιού. «Θέλουμε να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε την συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Κρήτης κι όλα τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα του νησιού. Ειδικά για το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το νησί η διεθνής αναγνώριση του στις αξιολογήσεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ανοίγει δρόμους για περαιτέρω σύνδεση με την τοπική ανάπτυξη», είπε ο κ. Ματαλλιωτάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί