Το ΚΔΒΜ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ (ERASMUSLEARN),  ξεκινά κινηματογραφικά εργαστήρια για τη διαφορετικότητα

Το ΚΔΒΜ  ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ  (ERASMUSLEARN), ένας κορυφαίος οργανισμός στην εκπαιδευτική καινοτομία, ανακοινώνει με υπερηφάνεια την έναρξη μιας σειράς Κινηματογραφικών Εργαστηρίων για τη Διαφορετικότητα στο πλαίσιο του έργου STEAMDIVE, μιας πρωτοβουλίας που στοχεύει στην ενσωμάτωση της τέχνης στην εκπαίδευση STEAM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνη και Μαθηματικά) για την προώθηση της διαφορετικότητας και της ενσωμάτωσης.

Τα εργαστήρια, τα οποία θα διεξαχθούν από τον βραβευμένο σεναριογράφο και σκηνοθέτη Λευτέρη Γιαννακουδάκη, θα εκπαιδεύσουν τους εκπαιδευτικούς να καθοδηγήσουν τους μαθητές στη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους που θα πραγματεύονται κρίσιμα κοινωνικά θέματα όπως η διαφορετικότητα των φύλων, η φυλετική ισότητα και η ένταξη ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Εστιάζοντας σε βασικούς τομείς της κινηματογραφικής παραγωγής, τα εργαστήρια θα καλύψουν τους εξής τομείς:

– Συγγραφή σεναρίου: Οι εκπαιδευτικοί θα μάθουν να δημιουργούν συναρπαστικές αφηγήσεις που τονίζουν τη σημασία της διαφορετικότητας και της ένταξης.

– Σκηνοθεσία: Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πρακτική εμπειρία στη σκηνοθεσία, μαθαίνοντας πώς να ζωντανεύουν τις ιστορίες τους στην οθόνη.

– Μοντάζ και post-production: Το τελικό στάδιο θα καλύψει τις τεχνικές πτυχές του μοντάζ και του post-production, διασφαλίζοντας την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος.

Εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, την Πορτογαλία και τη Σερβία θα συμμετάσχουν σε αυτά τα εργαστήρια και στη συνέχεια θα μεταδώσουν τις νεοαποκτηθείσες δεξιότητές τους στους μαθητές τους. Οι ταινίες που θα προκύψουν, οι οποίες θα δημιουργηθούν υπό την καθοδήγηση αυτών των εκπαιδευμένων εκπαιδευτικών, θα παρουσιαστούν σε διάφορες πλατφόρμες για την προώθηση της ευαισθητοποίησης και την ανάδειξη της σημασίας της διαφορετικότητας στην εκπαίδευση και την κοινωνία.

«Αυτά τα εργαστήρια αντιπροσωπεύουν έναν εξαιρετικό συνδυασμό δημιουργικότητας και  εκπαίδευσης για την καταπολέμηση των διακρίσεων», δήλωσε η Αμαλία Νινιράκη, διευθύντρια  του ΚΔΒΜ  ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ  (ERASMUSLEARN). «Συνεργαζόμενοι με τον Λευτέρη Γιαννακουδάκη, διασφαλίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί θα λάβουν κορυφαία κατάρτιση, την οποία θα μεταδώσουν στους μαθητές που θα εξερευνήσουν κοινωνικά ζητήματα μέσα από τον κινηματογραφικό φακό. Οι ταινίες που θα δημιουργήσουν θα χρησιμεύσουν ως ισχυρά εργαλεία για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη διαφορετικότητα και την ένταξη».

Το έργο STEAMDIVE, που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Erasmus+, στοχεύει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της εκπαίδευσης STEAM και της κοινωνικής συνείδησης, ενσωματώνοντας την τέχνη σε παραδοσιακά μαθήματα. Η πρωτοβουλία αυτή αντιπροσωπεύει μια νέα προσέγγιση στην εκπαιδευτική καινοτομία, με απώτερο στόχο την προώθηση της συμμετοχικότητας, της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης των μαθητών.

Σχετικά με το ΚΔΒΜ  ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ  (ERASMUSLEARN),

 Το ΚΔΒΜ  ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ  (ERASMUSLEARN), είναι ένας πρωτοποριακός εκπαιδευτικός οργανισμός που δεσμεύεται να προωθεί καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και να ενισχύει την εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς. Μέσω πρωτοβουλιών όπως το έργο STEAMDIVE,  Το ΚΔΒΜ  ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ  (ERASMUSLEARN), επιδιώκει να ενδυναμώσει εκπαιδευτικούς και μαθητές να αντιμετωπίσουν τις κοινωνικές προκλήσεις μέσω δημιουργικών και ουσιαστικών έργων.

Στοιχεία επικοινωνίας: 

Καμνάκης Νικόλαος 

Γενικός Διευθυντής 

Ολοκλήρωση

Τηλ: 6974423264 

Email: kamnakis@gmail.com 

Ιστοσελίδα: www.erasmuslearn.eu

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί