Κασσελάκης από τα Χανιά για ΒΟΑΚ: Ιδού πώς ο Μητσοτάκης κοροϊδεύει τους Κρητικούς- Όλα τα εργοτάξια σταματημένα και ένας δρόμος καρμανιόλα (βίντεο)

«Κοροϊδία από χρόνο σε χρόνο. Η αλήθεια; Όλα τα εργοτάξια σταματημένα και ένας δρόμος καρμανιόλα» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, παραθέτοντας «δεσμεύσεις» του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον ΒΟΑΚ, που ποτέ δεν έγιναν πράξη. 

«Πάμε να δούμε τι αξία έχουν οι δεσμεύσεις ενός πρωθυπουργού: ΒΟΑΚ. Δηλαδή Βόρειος Οδικός Άξονας ΚρήτηςΌταν δημιουργήθηκε υπήρχαν 50.000 οχήματα στο νησί. Σήμερα αγγίζουν το ένα εκατομμύριο. Στους δεκάδες νεκρούς πριν λίγες μέρες προστέθηκαν τρία νέα παιδιά 19, 20 και 15 ετών, που δούλευαν σερβιτόροι σε ένα γάμο, στον οποίο συμπτωματικά είχε καλεστεί και ο πρωθυπουργός» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και συμπληρώνει: «Τι είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός;

2017: “Ο ΒΟΑΚ θα γίνει. Σας δίνω τον λόγο μου και εγώ όπως ξέρετε τον λόγο μου τον κρατώ.”

2021: “Η Κρήτη θα αποκτήσει τον δρόμο που της αξίζει.”

2024: “Ο ΒΟΑΚ είναι προσωπικό μου στοίχημα.”». 

«Κοροϊδία από χρόνο σε χρόνο. Η αλήθεια; Όλα τα εργοτάξια σταματημένα και ένας δρόμος καρμανιόλα. Ήδη φέτος έχουν σκοτωθεί 39 άνθρωποι. Και αυτό το έγκλημα που βιώνουμε απαιτεί μόνο ένα πράγμα από εμάς. Να ξυπνήσουμε. Δεν είναι η αποτυχία η μοίρα του ελληνικού λαού» τονίζει χαρακτηριστικά, καταλήγοντας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κρήτη, επισήμανε από τη ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, ότι είναι συγκλονισμένος από τα όσα άκουσε για το θανατηφόρο τροχαίο στον ΒΟΑΚ, με τον ίδιο να αναφέρει ότι είχε συνάντηση με τις μητέρες των παιδιών.

Κασσελάκης από τα Χανιά: Θα κουκουλωθεί και το τροχαίο στον BOAK; Τα πράγματα να λέγονται με το όνομά τους

Συγκλονισμένος τα όσα άκουσε για το θανατηφόρο τροχαίο στον ΒΟΑΚ, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τις μητέρες των παιδιών.

«Πρόκειται για ένα ζήτημα δικαιοσύνης, απέναντι σε αυτό που βίωσαν αυτές οι οικογένειες, που είναι ένας συνδυασμός εργασιακής εκμετάλλευσης στα παιδιά τους και εγκληματικής κυβερνητικής ευθύνης για τον ΒΟΑΚ» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «αυτή τη στιγμή οι οικογένειες αδυνατούν να βρουν μάρτυρες από φόβο για αντίποινα, για να πουν πότε έφυγαν τα παιδιά από τον χώρο εργασίας».

Δείτε:

Τραγωδία στον ΒΟΑΚ: Τα θύματα (και ο 15χρονος) ήταν σερβιτόροι στο γάμο του δημάρχου Χανίων με καλεσμένο τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν παιδιά και δη ανήλικα, 15χρονα σε εκδήλωση σε γάμο πολιτικών παραγόντων και να μην μιλάει κανείς» υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε ότι «αν ήμουν σε μια τέτοια εκδήλωση, στην οποία όπως καταλαβαίνω ήταν και ο πρωθυπουργός, θα ρωτούσα πόσο χρονών είστε». «Κανείς δεν ρώτησε; Θα κουκουλωθεί και αυτό;» διερωτήθηκε, καλώντας «όσους έχουν γνώση από την συγκεκριμένη υπόθεση να μιλήσουν. Να είναι μάρτυρες στο πλευρό των οικογενειών αυτών των θυμάτων και συγχρόνως να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη, ούτε από υλικό που μπορεί να υπάρχει, ούτε από ανθρώπους που έχουν γνώση αυτού του γεγοτόνος».

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ακόμα ότι «η νομική ισότητα και δικαιοσύνη, η ενσυναίσθηση, είναι οι αξίες που αρμόζουν στη σύγχρονη αριστερά» και δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα «σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα παλέψει για αυτά τα παιδιά». 

Αναλυτικά ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε τα εξής: «Συναντήθηκα με τις μητέρες παιδιών από το τροχαίο στον BOAK, στο νοσοκομείο. Είμαι συγκλονισμένος από τα όσα άκουσα. Πρόκειται για ένα ζήτημα δικαιοσύνης, απέναντι σε αυτό που βίωσαν αυτές οι οικογένειες, που είναι ένας συνδυασμός εργασιακής εκμετάλλευσης στα παιδιά τους και εγκληματικής κυβερνητικής ευθύνης για τον ΒΟΑΚ. Και καλό είναι τα πράγματα να λέγονται με το όνομά τους. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν παιδιά και δη ανήλικα, 15χρονα σε εκδήλωση σε γάμο πολιτικών παραγόντων και να μην μιλάει κανείς. Αυτή τη στιγμή οι οικογένειες αδυνατούν να βρουν μάρτυρες υπό φόβο για αντίποινα για να πουν πότε έφυγαν τα παιδιά από τον χώρο εργασίας. Παιδιά που φτάνουν 12 το μεσημέρι και φεύγουν τα ξημερώματα. Κοπέλα που είναι αυτή τη στιγμή στη ΜΕΘ, έφτασε στις τρεις το μεσημέρι και πήρε τηλέφωνο την μητέρα της 8 το πρωί ότι έφυγε από τη δουλειά. Και όλα αυτά για 80 ευρώ την ημέρα. Αυτό είναι το μεροκάματο των παιδιών που σκοτώθηκαν σε μια καρμανιόλα, που είναι ο ΒΟΑΚ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην ΝΕ Χανίων
INTIME NEWS/ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ

Δεν μπορούμε να ανεχθούμε αυτή την κατάσταση. Δεν μπορεί αυτή η χώρα να είναι ανάλγητη, είτε είναι για αυτά τα παιδιά σε αυτό το τροχαίο, είτε για τα παιδιά στα Τέμπη. Πρέπει κάποια στιγμή να ξυπνήσουμε και να καταλάβουμε ότι η αποτυχία δεν είναι η μοίρα του ελληνικού λαού, υπάρχουν ευθύνες και πολιτειακές και φυσικά από όσους εργοδότες εκμεταλλεύονται παιδιά που προσπαθούν να βγάλουν ένα μεροκάματο. Αν ήμουν σε μια τέτοια εκδήλωση, στην οποία όπως καταλαβαίνω ήταν και ο πρωθυπουργός, και έβλεπα μικρής ηλικίας παιδιά στο service θα ρωτούσα πόσο χρονών είστε. Κανείς δεν ρώτησε; Θα κουκουλωθεί και αυτό; Θα λοιδορηθούν οικογένειες ότι δήθεν αυτά τα παιδιά πήγαν σε πανηγύρι μετά;

Καλώ όσους έχουν γνώση από την συγκεκριμένη υπόθεση να μιλήσουν. Να είναι μάρτυρες στο πλευρό των οικογενειών αυτών των θυμάτων και συγχρόνως να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη, ούτε από υλικό που μπορεί να υπάρχει, ούτε από ανθρώπους που έχουν γνώση αυτού του γεγοτόνος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην ΝΕ Χανίων
INTIME NEWS/ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ

Είναι απαράδεκτο ο Θοδωρής που σκοτώθηκε να μην μπορεί να αναλάβει έξοδα κηδείας από αυτό το κράτος επειδή δεν είχε αρκετά ένσημα ως φοιτητής. Τα άλλα ζητήματα τα όποια απασχολούν την κοινή γνώμη περί εσωκομματικής διαφωνίας και ούτω καθεξής είναι ανούσια μπροστά σε αυτό πο διακυβεύεται στη χώρα μας. Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε ευθύνη στους πολίτες που μας έχουν εμπιστευτεί. Μπορεί να είναι το παιδί σας σε αυτό το αυτοκίνητο. Αν προέρχεστε από οικογένεια που δεν είναι εύπορη είναι πολύ πιθανό να είναι το παιδί σας. Και η νομική ισότητα και δικαιοσύνη, η ενσυναίσθηση, αυτά είναι οι αξίες που αρμόζουν στη σύγχρονη αριστερά και εγώ δεσμεύομαι ότι το κόμμα, που με έχει τιμήσει στη θέση στην οποία είμαι, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα παλέψει για αυτά τα παιδιά. Και καλώ και όλους σας να σταθείτε στο πλευρό τους». 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί