Έγραψε ιστορία ο Εμμανουήλ Καραλής: O πρώτος Έλληνας επικοντιστής που σπάει το φράγμα των 6 μέτρων – Νέο παγκόσμιο ο Ντουμπλαντις (βίντεο)

Η 25η Αυγούστου του 2024 θα αποτελεί για πάντα μια ιστορική ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό. Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Εμμανουήλ Καραλής έγραψε ιστορία με το άλμα του στο άλμα επί κοντώ, καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ και ξεπερνώντας το φράγμα των 6 μέτρων.

Στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο Βόλο, στις 29 Ιουνίου, ο Καραλής είχε ήδη δείξει τις ικανότητές του με άλμα στα 5.93 μέτρα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του Κώστα Φιλιππίδη που ήταν 5.92 μέτρα. Στις 5 Αυγούστου, στο Σταντ Ντε Φρανς του Παρισιού, ο Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες με άλμα στα 5.90 μέτρα. Παρά τις προσπάθειές του τόσο στον Βόλο όσο και στο Παρίσι να ξεπεράσει το φράγμα των 6 μέτρων, δεν τα κατάφερε τότε. Ωστόσο, στην Σιλεσία της Πολωνίας, ο Μανόλο πέτυχε τελικά το στόχο του, σημειώνοντας μια ιστορική επίδοση!

Ο Καραλής ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στα 6.00 μέτρα, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στον αγώνα, με τον Αμερικανό Σαμ Κέντρικς να κατατάσσεται δεύτερος με το ίδιο ύψος και τον Σουηδό Άρμαντ Ντουπλάντις να κερδίζει το χρυσό με νέο παγκόσμιο ρεκόρ, άλμα στα 6.26 μέτρα.

Με αυτό το επίτευγμα, ο Εμμανουήλ Καραλής έγινε ο 29ος αθλητής παγκοσμίως που καταφέρνει να ξεπεράσει το φράγμα των 6 μέτρων στο άλμα επί κοντώ, επιβεβαιώνοντας τη θέση του ως κορυφαίος αθλητής της παγκόσμιας στίβου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί