ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία για το σχέδιο βιωσιμότητας των κομματικών Media

Από συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με έργαζόμενους στην “Αυγή

Δύσκολη μέρα σήμερα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος με μοναδικό θέμα το σχέδιο βιωσιμότητας των κομματικών Media.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές εβδομάδες αποφασίστηκε να δίνεται στο εξής το 45% της κρατικής επιχορήγησης από το κόμμα σε Αυγή και Κόκκινο (περίπου 2.000.000 ευρώ τον χρόνο), ενώ συμφωνήθηκε να αυξηθεί η συνεισφορά των βουλευτών, να ξεκινήσει οικονομική εξόρμηση και να επαναϋπολογιστούν τα έξοδα των Νομαρχιακών Επιτροπών ανά την Ελλάδα.

Χθεσινή διαρροή – αναδέρει το Documento- υποστήριζε πως η εισήγηση της Left Media (και όχι της Οικονομικής Επιτροπής που δημιουργήθηκε στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή) περιλαμβάνει την απομάκρυνση (είτε με εθελούσιες, είτε με απολύσεις) 30 εργαζομένων από την Αυγή και 7 με 10 εργαζομένων από το Κόκκινο.

Μένει να φανεί ποια θέση θα κρατήσει στη σημερινή συνεδρίαση η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είναι κατανοητό, όλα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας θα δυσκολευτούν πολύ να εγκρίνουν μία τέτοια λύση. Επίσης, σήμερα αναμένεται να συζητηθούν και οι οικονομικοί στόχοι (δηλαδή τα έσοδα) που θα πρέπει να αποφέρει κάθε Μέσο.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, το θέμα έχει ξεκάθαρες πολιτικές προεκτάσεις, καθώς διακυβεύεται το εργασιακό μέλλον δεκάδων εργαζόμενων στο μεγαλύτερο κόμμα της Αριστεράς. Τα μηνύματα που θα στείλουν οι αποφάσεις που θα παρθούν, θα έχουν ιδιαίτερα ουσιαστικό αλλά και συμβολικό βάρος…

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα βρίσκονται στην Κουμουνδούρου και οι οποίοι συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, το επίδομα αδείας, την ομαλή καταβολή του μισθού του Αυγούστου και την επανακυκλοφορία της καθημερινής Αυγής, θύμιζαν χθες τις δεσμεύσεις που είχαν δοθεί (μετά την αναστολή του καθημερινού φύλλου), πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις, αλλά μεταφορά των εργαζομένων στη διαδικτυακή έκδοση.

Όπως και να ΄χει, σήμερα αναμένεται να παρθούν δύσκολες αποφάσεις και φαίνεται πως θα τοποθετηθεί ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ των εσωκομματικών αναταράξεων…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί