Τραγωδία στον ΒΟΑΚ: Τα θύματα (και ο 15χρονος) ήταν σερβιτόροι στο γάμο του δημάρχου Χανίων με καλεσμένο τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τρία νέα παιδιά 15, 19 και 20 ετών προστέθηκαν από το περασμένο Σάββατο στον μακρύ κατάλογο-ντροπή των θυμάτων του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, ενώ μία 22χρονη δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Του ΒΟΑΚ, ενός δρόμου που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί από το 2019 άμεση δημοπράτηση, αλλά όπως αποδεικνύεται κανένα έργο δεν έχει προχωρήσει.

ΔΕΙΤΕ:

Τα νέα θύματα στον αιματοβαμμένο ΒΟΑΚ: Αλέξανδρος 15 ετών, Νίκος 19, Θοδωρής 20- Μάχη ζωής για την 22χρονη Μαίρη

Κρήτη: Συγκλονίζει νέα τραγωδία στον ΒΟΑΚ- Νεκροί 3 νέοι άνθρωποι – Μάχη για τη ζωή της δίνει ακόμα μια κοπέλα (φωτο-βίντεο)

Χάθηκαν 4 ζωές στους δρόμους της Κρήτης σε λίγες ώρες: Νεκρή και μια 58χρονη από τροχαίο στις Σείσες – Μάχη για μια ακόμα νέα γυναίκα

Τραγωδία στον ΒΟΑΚ: Αποχαιρετούν τον Αλέξανδρο, 15 ετών, τον Νίκο, 19, και τον Θοδωρή, 20 (φωτο)

“Ετοιμάσου να με πάρεις αγκαλιά γιατί θα έρθω” – Συγκλονίζει η μάνα του 19χρονου Νίκου, θύματος του πολύνεκρου τροχαίου στον ΒΟΑΚ

Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός ότι το δυστύχημα συνέβη όταν οι τέσσερις νέοι που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο επέστρεφαν από το κτήμα ΑΛΚΥΩΝ στα Χανιά, όπου εργάζονταν ως σερβιτόροι σε δεξίωση γάμου. Όπως αναφέρει η «ΕφΣυν», ο γάμος ήταν του δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, και παρών μεταξύ άλλων ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Το Σωματείο Τουρισμού – Επισιτισμού Χανίων χαρακτηρίζει «εργατικό δυστύχημα» την απώλεια των τριών νέων και πρόκειται σήμερα να καταθέσει αίτημα στην Επιθεώρηση Εργασίας ώστε να διερευνηθούν όλες οι συνθήκες εργασίας τους (ωράρια – υπερωρίες, συμβάσεις εργασίας ειδικά του ανήλικου κτλ.). 

Από την αρχή του έτους στον συγκεκριμένο δρόμο έχουν σκοτωθεί 14 άνθρωποι, ενώ από το 2015 ο αριθμός των νεκρών του ΒΟΑΚ φτάνει τους 112, σύμφωνα με τα στοιχεία που διατηρεί ο Γιάννης Λιονάκης, πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΕΣΥΠΡΟΤΑ).

«Τα παιδιά πλήρωσαν με τη ζωή τους την ανικανότητα της κυβέρνησης»

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί το 2019 για άμεση ολοκλήρωση των μελετών και δημοπράτηση του ΒΟΑΚ. Το 2024 δεν έχει κάνει τίποτα από όσα υποσχέθηκε, με αποτέλεσμα σε 8 μήνες να έχουν σκοτωθεί 39 άνθρωποι σε έναν δρόμο καρμανιόλα» τονίζει σε ανάρτησή του ο Βασίλης Κασσελάκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Τα παιδιά που πλήρωσαν με τη ζωή τους την ανικανότητα της κυβέρνησης να προστατεύσει τους πολίτες με έργα υποδομών, λίγες ώρες πριν, πιθανόν να είχαν αντικρίσει τον Πρωθυπουργό, στο κέντρο που ήταν καλεσμένος για τον γάμο του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη. Εκείνος μπορεί να αντικρίσει σήμερα τις οικογένειες τους άραγε;» σημειώνει.

«Η έλλειψη υποδομών και το γεγονός ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι δευτερευούσης σημασίας για την κυβέρνηση αποδεικνύει πόσο μακριά είμαστε από την Ευρώπη» υπογραμμίζει ο Β. Κασσελάκης.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί