Τα νέα θύματα στον αιματοβαμμένο ΒΟΑΚ: Αλέξανδρος 15 ετών, Νίκος 19, Θοδωρής 20- Μάχη ζωής για την 22χρονη Μαίρη

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο ο 15χρονος Αλέξανδρος, ο 19χρονος Νίκος, και ο 20χρονος Θοδωρής έφυγαν τόσο άδικα από τη ζωή και ότι δεν είναι πια κοντά στην οικογένεια και τους φίλους τους.

Δείτε:

Κρήτη: Συγκλονίζει νέα τραγωδία στον ΒΟΑΚ- Νεκροί 3 νέοι άνθρωποι – Μάχη για τη ζωή της δίνει ακόμα μια κοπέλα (φωτο-βίντεο)

Χάθηκαν 4 ζωές στους δρόμους της Κρήτης σε λίγες ώρες: Νεκρή και μια 58χρονη από τροχαίο στις Σείσες – Μάχη για μια ακόμα νέα γυναίκα

Την ίδια στιγμή, η 22χρονη Μαίρη, η τέταρτη επιβάτιδα του αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο φρικτό τροχαίο που έχει συγκλονίσει όλη την Κρήτη, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων έχοντας υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr η κατάστασή της είναι πολύ σοβαρή αλλά σταθερή και παρακολουθείται στενά από τους γιατρούς καθώς οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες.

Υπενθυμίζεται ότι τα τέσσερα παιδιά εργάζονταν σε κέντρο εκδηλώσεων και επέστρεφαν στα σπίτια τους, όταν το αυτοκίνητό τους συγκρούστηκε με mini bus που μετέφερε 19 τουρίστες.

Δυστυχώς αυτή η τραγωδία ανέβασε τους νεκρούς στο νησί μας στους 39, όσοι δηλαδή ήταν οι νεκροί από τροχαία ολόκληρο το 2023!

Ο Πρόεδρος του Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ Γιάννης Λιονάκης, σε μία ανάρτησή του επισημαίνει τα θλιβερά στοιχεία:Όπως γράφει χαρακτηριστικά:

«Για κάποιο λόγο διαχρονικά είναι ο νομός (Χανίων) με τα περισσότερα αναλογικά τροχαία στο νησί μας και ένας από τις πρώτους στην Ελλάδα . Σήμερα το πρωί είχαμε τέσσερις νεκρούς στο νησί. Και στις τέσσερις περιπτώσεις έχουμε είσοδο οχημάτων στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας του ΒΟΑΚ. Θα το πω για πολλοστή φορά κι ας γίνομαι γραφικός. Το λάθος για πολλούς λόγους θα το κάνεις. Γιατί δεν σε μάθαμε για την οδική ασφάλεια από το μαιευτήριο ακόμη, γιατί δε σου φτιάξαμε τα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής, γιατί έχουμε μείνει στα λόγια, από αυτά να δείτε, ότι θα το κάνουμε μάθημα στα σχολεία μας, γιατί γιατί,γιατί,πολλά γιατί. Αλλά ένα πελώριο γιατί είναι, πότε θα υπάρξει, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ένας ΒΟΑΚ με ένα διαχωριστικό στηθαίο που δεν θα σε σκοτώνει στο λάθος; Πόσα χρόνια ακόμη; Πότε επιτέλους θα γίνει κάτι;

Γράφει αναλυτικά:

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ Η ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ!

Τρία παιδάκια σήμερα το πρωί σε ένα κόμβο και μια περιοχή που μόνο θανάτους έχουμε,εκεί στην περιοχή του Γαλατά στα Χανιά,έχασαν τη ζωή τους. Παιδιά αμούστακα σχεδόν. Σ’ ένα ΒΟΑΚ που όταν κάνεις λάθος θα σε σκοτώσει. Το νησί μας, τα Χανιά μας η πόλη της ευωχίας και του καλοκαιρινού ξεφαντώματος. Η πόλη μας που τραβάει μπροστά, που είναι όμορφη, που έχει τρεις από τους ομορφότερους προορισμούς στην Ελλάδα, Φαλάσαρνα, Μπάλο, Ελαφονήσι. Που δόξασε και δοξάστηκε πολλών λογιών στην ιστορία. Που κρύβει μια απίστευτη ομορφιά σε κάθε γωνιά της.

Που αυτή η ομορφιά θολώνει, όταν ξημερώνουν κάποια πρωινά,και δεν είναι πρώτη φορά,που ακούς για έναν,δύο,τρεις,τέσσερις θανάτους βλασταριών μας,που δεν πρόλαβαν να ανθίσουν. Που για κάποιο λόγο διαχρονικά είναι ο νομός με τα περισσότερα αναλογικά τροχαία στο νησί μας και ένας από τις πρώτους στην Ελλάδα . Σήμερα το πρωί είχαμε τέσσερις νεκρούς στο νησί. Και στις τέσσερις περιπτώσεις έχουμε είσοδο οχημάτων στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας του ΒΟΑΚ. Θα το πω για πολλοστή φορά κι ας γίνομαι γραφικός. Το λάθος για πολλούς λόγους θα το κάνεις. Γιατί δεν σε μάθαμε για την οδική ασφάλεια από το μαιευτήριο ακόμη,γιατί δε σου φτιάξαμε τα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής, γιατί έχουμε μείνει στα λόγια,από αυτά να δείτε, ότι θα το κάνουμε μάθημα στα σχολεία μας,γιατί γιατί,γιατί,πολλά γιατί.

Αλλά ένα πελώριο γιατί είναι,πότε θα υπάρξει,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ένας ΒΟΑΚ με ένα διαχωριστικό στηθαίο που δεν θα σε σκοτώνει στο λάθος;Πόσα χρόνια ακόμη;Πότε επιτέλους θα γίνει κάτι; Να σας δώσω ένα μόνο στοιχείο. Κόρινθος-Πάτρα 147 km 28 νεκροί κατά μέσο όρο κάθε χρόνο μέχρι την ολοκλήρωση της Ολυμπίας οδού. Από τότε που εγκαινιάστηκε τα τελευταία εφτά χρόνια έχουμε ,ΣΥΝΟΛΙΚΑ, έξι νεκρούς. Πόσο ακόμη θα μετράμε εμείς εδώ θανάτους; Πόσο ακόμη θα κλαίμε πάνω από τα φέρετρα και μετά από λίγο, πέρα από τις οικογένειες που τελειώνει πραγματικά η ζωή τους, εμείς θα συνεχίσουμε λίγο μετά την κηδεία να ξαναγυρνάμε στον παράδεισο της επίπλαστης ευημερίας μας;Σήμερα 17/8/2024,φτάσαμε τους νεκρούς ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του 2023. Αφορά αυτό κάποιον με ευθύνη σαυτό τον τόπο;Δηλώσεις για τα τσάρτερ που κατεβαίνουν μια χαρά κάνουμε,για τις ψυχές των παιδιών μας που ανεβαίνουν άδοξα και άδικα στους ουρανούς έχουμε κάτι ουσιαστικό;

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί