Στο CNN μίλησε για τις φωτιές ο Στ. Κασσελάκης: «Μια περιοχή στο μέγεθος του Παρισιού έγινε στάχτη»

Πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική, η οποία ξέσπασε την Κυριακή (11/8) προκάλεσε την προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του CNN, το οποίο ανέφερε ότι «μια περιοχή στο μέγεθος του Παρισιού έγινε στάχτη». Το ρεπορτάζ του CNN, το οποίο περιγράφει «τη φρίκη των πυρκαγιών στην Ελλάδα» και κάνει λόγο για «πλήρη εγκατάλειψη» των κατοίκων.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης μίλησε στο CNN «από τον τόπο της καταστροφής», εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του απέναντι στην κυβέρνηση, καταγγέλλοντας την προπαγάνδα της σχετικά με τις πυρκαγιές που έχουν πλήξει τη χώρα φέρνοντας ως παράδειγμα άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επέκρινε, επίσης, τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, θέτοντας το ερώτημα: «Πού έχουν πάει αυτά τα χρήματα;».

«Την ώρα που η κυβέρνηση κάνει προπαγάνδα πάνω στο χαμένο βιός των ανθρώπων, το CNN αποκαλύπτει: ‘Μια περιοχή στο μέγεθος του Παρισιού έγινε στάχτη’!», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία συνοδεύει με απόσπασμα από ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου.

Σε απόσπασμα από τη δική του παρέμβαση, ο Κασσελάκης επισήμανε ότι το ζήτημα αυτό δεν είναι απλώς μια πολιτική αντιπαράθεση, υπογραμμίζοντας ότι η καταστροφή αυτή θα μπορούσε να αφορά τον γονιό οποιουδήποτε: «Θεωρείται πως αυτό είναι μία πολιτική συζήτηση; Αυτή θα μπορούσε να είναι η μητέρα οποιουδήποτε. Είμαστε στην Αθήνα, 4 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε αυτό το αστικό κέντρο. Θα μπορούσε εδώ να είναι ο γονιός οποιουδήποτε. Αυτό δεν έχει να κάνει με το ότι η κυβέρνηση τα κάνει όλα τέλεια και είμαι εδώ για να κάνω μικροπολιτική. Αυτό είναι γεγονός! Πέρσι, είχαμε τη μεγαλύτερη φωτιά στην Ε.Ε. εδώ και δεκαετίες, στη βόρεια περιοχή του Έβρου. Γιατί; Γιατί αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο;».

Το ρεπορτάζ του CNN έκλεισε με την επισήμανση ότι το αίτημα του μέσου προς την ελληνική κυβέρνηση για σχολιασμό δεν έχει ακόμα απαντηθεί, εντείνοντας την αίσθηση αδιαφορίας και έλλειψης διαφάνειας.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

Την ώρα που η κυβέρνηση κάνει προπαγάνδα πάνω στο χαμένο βιος των ανθρώπων, το CNN αποκαλύπτει:

«Μια περιοχή στο μέγεθος του Παρισιού έγινε στάχτη»! Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για «τη φρίκη των πυρκαγιών στην Ελλάδα» και «την πλήρη εγκατάλειψη» των κατοίκων. Ένα απόσπασμα της παρέμβασής μου στο CNN, από τον τόπο της καταστροφής: «Πιστεύετε ότι αυτό είναι μία πολιτική αντιπαράθεση; Εδώ μέσα θα μπορούσε να είναι ο γονιός οποιουδήποτε από εμάς. Έχουμε λάβει πολλά ευρωπαϊκά κονδύλια, και το ερώτημα είναι πού έχουν πάει αυτά τα χρήματα;». Το ρεπορτάζ κλείνει αναφέροντας: «Το αίτημα του CNN προς την ελληνική κυβέρνηση δεν έχει απαντηθεί».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί