Πλήθος κόσμου στην 1η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στην Άνω Βιάννο

Παρουσία πλήθους κόσμου άνοιξε τις πύλες της η 1η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου που πραγματοποιείται στην Άνω Βιάννο.

Στο φεστιβάλ, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα, βρέθηκε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Σταύρος Τζεδάκης που απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Περιφερειάρχη Κρήτης, τονίζοντας τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της γιορτής και τη σπουδαιότητα της. Μια πρωτοβουλία την οποία στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης.
Επίσης παραβρέθηκαν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου κ. Μανώλης Κονδυλάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Κονδυλάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Αγαπουλάκης, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας κ. Θεόδωρος Καρτσάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Βιάννου κ. Μανώλης Μπριντάκης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μάρθας κ. Μιχαλης Αναθρεπτακης.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας με ιερείς της περιοχής.

Σημειώνεται ότι τους χαιρετισμούς ολοκλήρωσε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Βιάννου κ. Έλενα Δοριάκη, που ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν για την επιτυχία της 1ης Γιορτής Ελιάς και Ελαιολάδου, που πραγματοποιείται με στόχο την ανάδειξη και προβολή ενός εκ των κορυφαίων παραγόμενων προϊόντων της Βιάννου, του ελαιολάδου, φέρνοντας το στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Χθες κατά την πρώτη μέρα του φεστιβάλ ο κ. Μπαριτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους διοργανωτές, τους εκθέτες, αλλά και τους επισκέπτες. Παράλληλα μέσα από το χαιρετισμό του επισήμανε μεταξύ άλλων πως:

«Η Βιάννος, είναι ένας τόπος ευλογημένος, με τους ελαιώνες του να είναι παράγουν ένα εξαιρετικό και κορυφαίο από πλευράς ποιότητας, ελαιόλαδο.
Ένα προϊόν, το οποίο μέσα από την πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Βιάννου, αναδεικνύεται και προβάλλεται με τρόπο εξαιρετικό, με τη Δημοτική Αρχή να είναι αρωγός, στη συνολική προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων του τόπου μας, αλλά και της προσπάθειας που καταβάλλουν οι αγρότες του Δήμου μας.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές, που με την Γιορτή, καταφέρνουν και τιμούν ταυτόχρονα τις Ρίζες και τις Παραδόσεις του τόπου».

Σημειώνεται ότι το διήμερο που είναι αφιερωμένο στην Ελιά και το Ελαιολάδου, πλαισιώνεται με εκθεσιακά περίπτερα, ενημερωτικές ομιλίες, γευσιγνωσία ελιάς και ελαιολάδου, παιδικά δρώμενα και φωτογραφικά ταξίδια.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Βιάννου, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Βιάννου, τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Ενορίας Μιχαήλ Αρχαγγέλου Άνω Βιάννου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί