Εξοργισμένοι οι εποχικοί πυροσβέστες με τον Κικίλια: «Κύριε υπουργέ ή ψεύδεστε συνειδητά ή μας κοροϊδεύετε»

Μετά την καταγγελία των εποχικών πυροσβεστών, σύμφωνα με την οποία το αρμόδιο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τους άφησε χωρίς φαγητό και νερό για δεύτερη ημέρα, επανέρχονται καταγγέλλοντας τον ίδιο τον υπουργό Βασίλη Κικίλια για ψέματα.

Ο Βασίλης Κικίλιας, σε εμφάνισή του σε δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, υποστήριξε πως οι πυροσβέστες δεν παραμένουν στα μέτωπα των πυρκαγιών συνεχόμενα, αλλά αλλάζουν ανά βάρδιες.

Όπως αναφέρουν, οι εποχικοί πυροσβέστες εργάζονται 24 ώρες το ελάχιστο. Φέτος, μάλιστα, με τις νέες συνθήκες που έχει διαμορφώσει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δουλεύουν ακόμα και 48 ώρες συνεχόμενα.

Τι αναφέρουν:

Βασιλης Κικίλιας: ” Δεν κάθονται 2 μέρες στις φωτιές οι Πυροσβέστες, αλλάζουν σε βάρδιες συνεχόμενα.”

Κύριε Υπουργέ ή λέτε συνειδητά ψέματά ή δεν ξέρετε πραγματικά τι σας γίνεται. Ούτε το πως εργάζονται οι Πυροσβέστες.

Οι Πυροσβέστες λοιπόν εργάζονται 24 ωρες το ελάχιστο. Φέτος μάλιστα με το Νέο Δόγμα σας εργάζονται ακόμα και 48 ώρες ( επιφυλακή – πρόσθετο – 24ωρη Υπηρεσία ).

Επίσης ένα όχημα που ξεκινάει από Θεσσαλονίκη για παράδειγμα χρειάζεται γύρω στις 8 ώρες για να φτάσει, 24 ώρες να ενεργήσει και άλλες 8 ώρες να γυρίσει το προσωπικό πίσω. Απλά μαθηματικά είναι Κύριε Υπουργέ.

Όμως ακόμα και έτσι να είναι, ένας Πυροσβεστης που ανέλαβε υπηρεσία στις 07:30 το πρωί δεν χρειάζεται να πιει νερό μέσα στη διάρκεια της ημέρας;

Κύριε Υπουργέ ψεύδεστε συνειδητά. Βγείτε και πείτε κάναμε λάθος, πιο τίμιο είναι απ’ το να μας κοροϊδεύετε.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί