Γάζα: Πατέρας έχασε τα δίδυμα του 4 ημερών την ώρα της ληξιαρχικής πράξης γέννησής τους (Βίντεο)

Από τον ίδιο ισραηλινό βομβαρδισμό σκοτώθηκαν επίσης η σύζυγος και η πεθερά του

Δίδυμα βρέφη τεσσάρων ημερών σκοτώθηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα, την ώρα που ο πατέρας τους υπέβαλε τη ληξιαρχική πράξη γέννησή τους, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Ο Mohamed Abuel-Qomasan αποκάλυψε ότι η σύζυγός του, Joumana Arafa, φαρμακοποιός στο επάγγελμα, είχε γεννήσει με καισαρική τομή τέσσερις ημέρες νωρίτερα και ανακοίνωσε την άφιξη των διδύμων στο Facebook, ανέφερε το Associated Press.

Την Τρίτη, ο Mohamed πήγε να εκδώσει ένα πιστοποιητικό γέννησης για τα δίδυμα μωρά του που γεννήθηκαν πριν από τέσσερις ημέρες, τότε έλαβε την είδηση ότι η οικογένειά του είχε τραυματιστεί στις ισραηλινές επιθέσεις ενώ έφερνε στο σπίτι το πιστοποιητικό γέννησης που είχε εκδώσει και όταν έφτασε στο νοσοκομείο Al-Aqsa Martyrs της πόλης, έμαθε ότι τελικά έχασε ολόκληρη την οικογένειά του.

Anadolu via Getty Images

«Δεν ξέρω τι συνέβη», δήλωσε στο AP ενώ καθόταν στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν οι σοροί τους, κρατώντας τα πιστοποιητικά γέννησης των διδύμων. «Μου είπαν ότι ήταν μια οβίδα που χτύπησε το σπίτι».

Ο βομβαρδισμός από τον οποίο σκοτώθηκαν τα νεογέννητα – ένα αγόρι, ο Asser, και ένα κορίτσι, η Ayssel – σκότωσε επίσης τη μητέρα τους, την Arafa, καθώς και τη μητέρα της, τη γιαγιά των διδύμων. Ο Abuel-Qomasan και η σύζυγός του είχαν υπακούσει στις εντολές να εκκενώσουν την πόλη της Γάζας τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου. Αναζήτησαν καταφύγιο στο κέντρο της Γάζας, όπως τους είχε υποδείξει ο ισραηλινός στρατός.

Ο ισραηλινός στρατός δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό των χτυπημάτων, ανέφερε το AP. Θυμίζουμε ότι χθες ήρθε στο φως άλλη μία τραγωδία από τη Γάζα, όπου ισραηλινός βομβαρδισμός αφάνισε μία δεκαμελή οικογένεια, με ένα μόνο βρέφος μόλις τριών μηνών να καταφέρνει να επιβιώνει.

Δείτε επίσης: Γάζα: Ισραηλινός βομβαρδισμός αφάνισε δεκαμελή οικογένεια – Επέζησε βρέφος τριών μηνών

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 39.965 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 92.294 τραυματίστηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του θύλακα. Τις τελευταίες 24 ώρες, 36 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 54 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.



Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί