Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας: Πρόκληση η κυβέρνηση να επικαλείται τα ακραία καιρικά φαινόμενα για να δικαιολογήσει τις ανυπολόγιστες ζημιές στο περιβάλλον

Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της σε όλες τις γυναίκες και τις οικογένειές τους που βρέθηκαν αντιμέτωπες με την εμπρηστική πολιτική του κράτους, που κατέκαψε τα σπίτια και τις περιουσίες τους, εκφράζει μέσω ανακοίνωσής της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η οποία παράλληλα απευθύνει συλλυπητήρια στην οικογένεια της εργαζόμενης που έχασε τη ζωή της.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία γυναικών Ελλάδας αναφέρει:

Η Ομοσπονδία γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της σε όλες τις γυναίκες και τις οικογένειές τους που βρέθηκαν αντιμέτωπες με την εμπρηστική πολιτική του κράτους, που κατέκαψε τα σπίτια και τις περιουσίες τους και δημιούργησε ένα περιβάλλον απειλητικό για τη υγεία και τη ζωή τους. Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της αδικοχαμένης εργαζόμενης.

Καταδικάζουμε την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που είχε ως συνέπεια την καταστροφική πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική σε έκταση μεγαλύτερη των 100.000 στρεμμάτων που έφτασε μέσα στον οικιστικό ιστό και έκαψε σχολείο στην Πεντέλη, σπίτια και υποδομές στα Βριλήσσια στο Χαλάνδρι και στην Πεντέλη, και οδήγησε στον τραγικό θάνατο μιας εργαζόμενης γυναίκας.

Είναι πρόκληση η κυβέρνηση να επικαλείται τα ακραία καιρικά φαινόμενα για να δικαιολογήσει τις ανυπολόγιστες ζημιές στο περιβάλλον και στη λαϊκή περιουσία. Αιτία δεν είναι καταστάσεις προβλέψιμες όπως η ξηρασία και οι άνεμοι, αλλά η παντελής έλλειψη σχεδίου και στελέχωσης των υπηρεσιών πυροπροστασίας. Δεν ανεχόμαστε:

  • να λείπουν 4.000 πυροσβέστες, 1.500 δασολόγοι και 10.000 δασεργάτες,
  • να είναι άδειες οι δεξαμενές νερού και τα αντλιοστάσια, να μην έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες.

Δεν μπορεί να μας παραπλανήσει η κυβέρνηση με τα μηνύματα του 112 και με το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης.

Είναι σοβαρές οι ευθύνες όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων που, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, χαρακτηρίζουν ως «μη επιλέξιμες δαπάνες» τα αντιπυρικά τα αντιπλημμυρικά και τα αντισεισμικά έργα γι’ αυτό προτιμούν να δίνουν ψίχουλα για αποζημιώσεις που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος των ζημιών.

Η φωτιά που ακόμα καπνίζει στη Βορειοανατολική Αττική χτυπάει συναγερμό!

Η πολιτική του κράτους – εμπρηστή και των κυβερνήσεών του, που αντιμετωπίζει ως «κόστος» την ολοκληρωμένη πρόληψη από τις πυρκαγιές, αλλά και την οργάνωση της πυρόσβεσης με όλα τα σύγχρονα και αναγκαία μέσα, γίνεται επικίνδυνα απειλητική για τη ζωή και το βιος του λαού.

Δεν δεχόμαστε την πολιτική που είναι επιλεκτικά ανίκανη να προστατέψει εμάς και τις οικογένειες μας αλλά ικανότατη όταν πρόκειται να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και τους σχεδιασμούς των Ευρωατλαντικών «συμμάχων».

Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στην εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που έχουν υποβαθμίσει τους τομείς της αντιπυρικής προστασίας και έχουν μετατρέψει τη γη και τα δάση σε εμπόρευμα και να απαιτήσουμε την όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση έκτακτων και επικίνδυνων καταστάσεων.

Καλούμε τους συλλόγους και τις ομάδες της ΟΓΕ να βρίσκονται σε επαγρύπνηση δίπλα στις γυναίκες του μόχθου και στις οικογένειες τους εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους με κάθε μέσο.

Απαιτούμε:

  • Την αποζημίωση στο 100% των ζημιών και όλων των απωλειών.
  • Τη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε επιχειρήσεις, που είτε καταστράφηκαν ολοσχερώς είτε υπέστησαν σοβαρές ζημιές.
  • Την άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των υποδομών (νερού, ενέργειας κ.λπ.) και την προστασία της υγείας του πληθυσμού.
  • Την αποκατάσταση του φυσικού πλούτου που καταστράφηκε.
  • Την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, αλλά και του φυσικού και δασικού πλούτου, για το υπόλοιπο της αντιπυρικής περιόδου.
  • Την εξασφάλιση των προϋποθέσεων για ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασών.
  • Την αλλαγή της πολιτικής χρήσεων γης που έχει οδηγήσει σε μετατροπή των δασών σε χώρους εξοχικής ή κύριας κατοικίας και τελικά σε επέκταση της δόμησης ακόμη και μέσα σε υψηλά δάση με τη μετατροπή της γης και της κατοικίας σε κερδοφόρα διέξοδο για τους σχετικούς επιχειρηματικούς ομίλους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί