Κρανίου τόπος η Αττική…

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από την Αττική ενώ για ακόμη μια φορά αποδείχτηκαν «άνθρακες» οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι «πιο έτοιμος από ποτέ».

Με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκε το μέγεθος της καταστροφής το οποίο είναι ανυπολόγιστο. Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, η πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και έφτασε μέχρι τον αστικό ιστό και το Πάτημα Χαλανδρίου αλλά και το Πάτημα Βριλησσίων, έκαψε περίπου 100 χιλιάδες στρέμματα. Η φωτιά παραμένει κυρίως στην περιοχή της Νέας Μάκρης, χωρίς όμως ενιαίο μέτωπο ενώ οι δυνάμεις δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τις διάσπαρτες εστίες.

Η τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής μπήκε μέσα στον αστικό ιστό καίγοντας χιλιάδες στρέμματα πρασίνου, σπίτια και περιουσίες. Η σορός μίας γυναίκας, περίπου 60 ετών, εντοπίστηκε απανθρακωμένη στην καμένη επιχείρησή της στο Πάτημα Χαλανδρίου, το οποίο είχε παραδοθεί το απόγευμα στις φλόγες.

Στην περιοχή της Νέας Πεντέλης κάηκαν σπίτια και σχολείο ενώ καταστράφηκε και το κλειστό γυμναστήριο της περιοχής. Επίσης, αρκετά αυτοκίνητα τα οποία ήταν παρκαρισμένα έξω από σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες ενώ σύμφωνα με εθελοντές τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές είναι γύρω στα 15.

Δείτε τις αποκαρδιωτικές εικόνες:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί