Γάζα: Ισραηλινός βομβαρδισμός αφάνισε δεκαμελή οικογένεια – Επέζησε βρέφος τριών μηνών

Ένα βρέφος τριών μηνών ήταν το μοναδικό μέλος της δεκαμελούς οικογένειάς του που επέζησε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας αργά τη Δευτέρα, όπως μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα την Τρίτη.

Λίγα χιλιόμετρα βορειότερα, ένας άνδρας έχασε τη σύζυγό του και τα δίδυμα νεογέννητα παιδιά τους – μόλις τεσσάρων ημερών – σε άλλο πλήγμα, αναφέρει το Associated Press.

Περισσότερο από 10 μήνες μετά τον πόλεμο στη Γάζα, οι ανελέητοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο πολιορκημένο έδαφος έχουν αφανίσει εκτεταμένες παλαιστινιακές οικογένειες.

Οι επιθέσεις του Ισραήλ έχουν αφήσει πίσω τους χιλιάδες ορφανά – τόσα πολλά που οι τοπικοί γιατροί χρησιμοποιούν ένα ακρωνύμιο όταν τα καταγράφουν: WCNSF (wounded child, no surviving family), ή «τραυματισμένο παιδί, χωρίς επιζώντα μέλη της οικογένειάς του».

Τα Ηνωμένα Έθνη υπολόγισαν τον Φεβρουάριο ότι περίπου 17.000 παιδιά στη Γάζα είναι πλέον ασυνόδευτα, και ο αριθμός είναι πιθανό να έχει αυξηθεί έκτοτε.

Τελευταίος απολογισμός

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι 39.929 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 92.240 έχουν τραυματιστεί από ισραηλινές επιθέσεις από τις 7 Οκτωβρίου.

Προσθέτει ότι 32 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 88 έχουν τραυματιστεί τις τελευταίες 24 ώρες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί