Καταγγελία – Φωτιά στην Αττική: Άφησαν για 2 μέρες χωρίς πόσιμο νερό και φαγητό τους πυροσβέστες

«Είναι ντροπή για τον κρατικό μηχανισμό να μαγειρεύουν κάτοικοι»

Aλγεινή εντύπωση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το αρμόδιο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπό τον Βασίλη Κικίλια, που αυτοθαυμαζόταν για τη διαχείριση της τεράστιας πυρκαγιάς που κατέκαψε τη βορειοανατολική Αττική, προκαλεί η καταγγελία-σοκ των εποχικών πυροσβεστών. Για δεύτερη ημέρα οι υπεύθυνοι στο υπουργείο και στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος άφησαν τους πυροσβέστες χωρίς τροφή και πόσιμο νερό.

«Αμέτρητες καταγγελίες πως από χθες το απόγευμα δεν τους έχει δοθεί ούτε ένα μπουκαλάκι νερό και αυτά που τους έδωσαν εχθές ήταν ζεστά που ούτε καν μπορούσαν να καταναλωθούν» έγραψαν σε ανάρτησή τους στο Facebook οι εποχικοί πυροσβέστες.

«Είναι ντροπή για τον κρατικό μηχανισμό να μαγειρεύουν κάτοικοι και να βγαίνουν με τα ποδήλατα τους να μοιράζουν τροφή στους πυροσβέστες» τονίζουν. «Εσάς που μας σκεφτήκατε, σας ευχαριστούμε από καρδιάς» καταλήγουν.

Τη σοβαρή αυτή καταγγελία αναπαρήγαγε σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος.

«Οι απαράδεκτες επιλογές και ελλείψεις της κυβέρνησης ξεπερνούν κάθε όριο!» υπογραμμίζει ο Σ. Φάμελλος, απαιτώντας μια απάντηση από τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Βασίλη Κικίλια.

«Δεν φτάνει που άφησαν χωρίς προσωπικό το πυροσβεστικό σώμα, δεν φτάνει που αφήνουν τους συμβασιούχους πυροσβέστες ανέργους το χειμώνα, αποκαλύπτονται σήμερα ακόμα και στοιχειώδεις ελλείψεις» σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τέλος, διευκρινίζει ότι ενημερώθηκε σχετικά και τηλεφωνικά για τα όσα καταγγέλλουν οι εποχικοί πυροσβέστες. «Μην προσπαθήσουν να το αμφισβητήσουν» διαμηνύει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί