Πύρινος εφιάλτης στην Αττική: Πέρασε στην Πεντέλη η φωτιά από τον Βαρνάβα – Εκκενώνονται οικισμοί και νοσοκομεία

Εφιαλτικές διαστάσεις λαμβάνει η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα Αττικής, ενώ μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν το πύρινο μέτωπο που συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτο.

Δείτε;

Φωτιά στον Βαρνάβα- Νύχτα κόλασης: Εκκενώνονται Γραμματικό, Σταμάτα, Ροδόπολη, Αμυγδαλέζα

Βαρνάβας Αττικής: Μεγάλη φωτιά καίει ανάμεσα σε σπίτια – 250 πυροσβέστες στο σημείο

Βαρνάβας: Η στιγμή που συνεργείο του ΟΡΕΝ τρέχει να ξεφύγει από τις φλόγες σε live μετάδοση – Δείτε το βίντεο

Νέο μήνυμα από το 112 εστάλη σε κατοίκους της Αττικής, ενημερώνοντας ότι δασική πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Μελίσσια, Πολιτεία, Εκάλη, Ντράφι και Νέα Ερυθραία, λίγο μετά τις 5 το πρωί.

Εκκενώνονται το Παίδων Πεντέλης και το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Μετά τα μηνύματα από το 112 για εκκένωση της Πεντέλης και της Νέας Πεντέλης, αποφασίστηκε η εκκένωση του Παίδων Πεντέλης και του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Βαθρακογιάννης, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης, σημείωσε ότι παραμένει επικίνδυνη η κατάσταση, σημειώνοντας ότι η πυρκαγιά εξελίσσεται ανάμεσα σε κατοικίες έχοντας προκαλέσει και ζημιές.

Τα Κέντρα Υγείας στη Νέα Μάκρη και το Καπανδρίτι βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, όπως επίσης τα νοσοκομεία «ΣΩΤΗΡΙΑ» και «Γεώργιος Γεννηματάς». Εννέα άτομα έχουν μεταφερθεί στα κέντρα υγείας λόγω εισπνοής καπνού. Ανοιχτοί είναι και οι χώροι του ΟΑΚΑ για τους πυρόπληκτους. Στον Δήμο Κηφισιάς, το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Ζηρίνειο είναι ανοιχτό για τους πληγέντες από την πυρκαγιά.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα οι αρχές έδωσαν εντολή για την εκκένωση της κοινότητας Διονύσου.

Οι κύριες γραμμές άμυνας είναι σε Βαρνάβα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί 20 σπίτια και απειλούνται και άλλα, Μαραθώνα και Ροδόπολη, ενώ νέα εστία φωτιάς, ξέσπασε λίγο πριν από τη 1:00 στον Διόνυσο. Σύμφωνα με πληροφορίες καίγονται σπίτια.

Οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ βοήθησαν στη γρήγορη επέκταση του πύρινου μετώπου, και δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής, καθώς σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Το μέτωπο έχει έκταση δεκάδων χιλιομέτρων, ενώ υπήρξε μπαράζ μηνυμάτων από το 112, για εκκένωση σε Σταμάτα, Μικροχώρι, Γραμματικό, Ροδόπολη, Αμυγδαλέζα, Μαραθώνα, Ραπεντώσα, Διόνυσο, Καλέντζι, Πουρίθι και Μοναστήρι Παναγιάς.

Περίπου 400 παιδιά μεταφέρθηκαν στο κωπηλατοδρόμιο Μαραθώνα μετά την εκκένωση της κατασκήνωσης Athitaki στο Γραμματικό.

Επιχειρούν 470 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων, 132 οχήματα, εθελοντές, υδροφόρες ΟΤΑ, και μηχανήματα έργου, που προσπαθούν να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν θέσει στη διάθεση της Πυροσβεστικής όλα τα μέσα που διαθέτουν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί