Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης Σητείας: Σχεδιασμένη διαπόμπευση και άδικο κλείσιμο ιστορικών καταστημάτων

Ανακοίνωση του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Σητείας

Με έντονη δυσαρέσκεια και οργή, ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης Σητείας καταδικάζει την αδιάκοπη και άδικη εμμονή της πολιτείας να στοχοποιεί τις επιχειρήσεις εστίασης. Για άλλη μια φορά, στην πόλη μας, που καθημερινά πλήττεται από την αδιαφορία του κράτους και των τοπικών αρχών, γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς και ανεπίτρεπτης επίθεσης, η οποία δεν μπορεί και δεν θα μείνει αναπάντητη.

Σε μια περίοδο που ο τουρισμός καταρρέει και η παραγωγή ελαιόλαδου βρίσκεται σε αδιέξοδο, παρά τις αβάσιμες διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού, και ενώ οι υπηρεσίες υγείας απαξιώνονται μέρα με τη μέρα, η πολιτεία επιλέγει να εξαντλήσει την αυστηρότητά της στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της εστίασης. Το “φορολογικό σαφάρι”, το άδικο κλείσιμο ιστορικών καταστημάτων εν μέσω Αυγούστου και η διαπόμπευση συναδέλφων μας για ασήμαντες φορολογικές παραβάσεις δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά. Είναι σαφές ότι πρόκειται για μια προσχεδιασμένη τακτική, που επιβεβαιώνει ότι για το κράτος οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της εστίασης είναι οι εύκολοι στόχοι, ενώ οι πραγματικοί μεγαλοκαρχαρίες και οι έχοντες “αδιευκρίνιστα ποσά” στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς παραμένουν στο απυρόβλητο.

Είναι καιρός η Κεντρική Διοίκηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να κατανοήσουν ότι πίσω από κάθε επιχείρηση εστίασης υπάρχουν οικογένειες που αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωσή τους και για τη διατήρηση του τόπου μας ζωντανού. Ενώ κάποιοι βλέπουν τη Σητεία ως “μια περιοχή στου διαόλου τη μάνα”, για εμάς είναι ο τόπος που έζησαν οι πρόγονοί μας και όπου θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας.

Οι πρακτικές αυτές, που επιβλήθηκαν με σκοπό τον εκφοβισμό και την αποδυνάμωση του κλάδου μας, δεν θα μείνουν αναπάντητες. Οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν την πλήρη έλλειψη σεβασμού από τις αρχές, και είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε δυναμικά απέναντι σε αυτή την προμελετημένη και καταστροφική τακτική.

Σύλλογος Εστίασης Και Ψυχαγωγίας Καταστημάτων Δήμου Σητείας

image.png

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί