ΣΥΡΙΖΑ: Αρνείται να παραδώσει την έδρα μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιοπούλου η Ζωρζέτα Λάλη

Αρνείται να παραδώσει τη βουλευτική έδρα η όγδοη υποψήφια στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ζωρζέττα Λάλη, εμμένοντας στην ίδια στάση που είχε διατυπώσει και την περασμένη άνοιξη.

Κάτι παραπάνω από βέβαιο είναι ότι θα μειωθεί η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ από 35 σε 34 βουλευτές μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου.

Το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Κοινωνικής και Εργασιακής Πολιτικής της ΕΕ, το οποίο είναι φίλα προσκείμενο στη Νέα Αριστερά, δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα για να αποκτήσει κοινοβουλευτικό αξίωμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, κάτι που επαναδιατύπωσε σε συνομιλητές της μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι έβδομος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της αξ. αντιπολίτευσης ήταν ο καθ. Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής ο οποίος στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος με το κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη, ΚΟΣΜΟΣ.

Μέχρι στιγμής ο κ. Τσακρής δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν είχε τεθεί για πρώτη φορά το ζήτημα να αποκτήσει ο Στ. Κασσελάκης κοινοβουλευτική ιδιότητα μέσω των παραιτήσεων όσων προηγούνται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, οι Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου και Τζένη Λειβαδάρου, είχαν ξεκαθαρίσει ότι θα παραδώσουν την έδρα.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε ο Όθων Ηλιόπουλος – Ζητά να δοθεί η έδρα στον Κασσελάκη

Στ. Κασσελάκης για Οθ. Ηλιόπουλο: «Τον ευχαριστώ για την προσφορά του, κόσμησε το Κοινοβούλιο»



Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί