Ξεκίνησε η 6η Γιορτή της Μπανάνας στην Άρβη

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, το φεστιβάλ που αποτελεί σήμα κατατεθέν για το Δήμο Βιάννου «άνοιξε τις πύλες» του.

Ο λόγος για την Γιορτή της Μπανάνας στην Άρβη, που πραγματοποιείται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άρβης με τη συνδιοργάνωση και χρηματοδότηση του Δήμου Βιάννου, την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Χθες, πρώτη μέρα λειτουργίας της 6ης Γιορτής Μπανάνας και πολύς κόσμος επισκέφθηκε το χώρο, προκειμένου να έρθει σε επαφή με τους μπανανοπαραγωγούς, να φάει μπανάνες και να δοκιμάσει τις γευστικές προτάσεις με βάση το ξακουστό προϊόν, που προσφέρονταν από τους διοργανωτές. 

Η Γιορτή  ξεκίνησε χθες  με  ομιλία – συζήτηση για την αιμοδοσία, τη δωρεά μυελού των οστών και τη δωρεά οργάνων,  ενώ ακολούθησε κρητική βραδιά. Σημειώνεται ότι στη διάρκεια του τριημέρου, η Γιορτή είναι εμπλουτισμένη με Λαϊκή μουσική βραδιά, Κουκλοθέατρο για τους μικρούς  φίλους, αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι, αλλά και μια «αστροβραδιά», μια εκδήλωση δηλαδή αφιερωμένη στα άστρα!

Παράλληλα στο φετινό φεστιβάλ λειτουργεί και  έκθεση  με σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το παρελθόν και το παρόν της Άρβης. 

Στη χθεσινή έναρξη του φετινού φεστιβάλ έδωσε το παρών και ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παραγωγούς, τους διοργανωτές και φυσικά τους επισκέπτες.

«Η 6η Γιορτή Μπανάνας, αποτελεί ένα θεσμό για την περιοχή μας, που στοχεύει στην ανάδειξη του προϊόντος, το οποίο είναι σήμα κατατεθέν για το Δήμο Βιάννου.

Είναι μια πρωτοβουλία μέσα από την οποία αναδεικνύεται η δυναμική της μπανάνας, αλλά και ο ρόλος που μπορεί να παίξει ένα προϊόν στην Τοπική Οικονομία, αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει σχέδιο και άοκνη προσπάθεια, ακόμη και μικρές ομάδες, όπως αυτή των μπανανοπαραγωγών του τόπου μας, μπορούν να πετύχουν πολλά.

Μια προσπάθεια που αξίζει κάθε στήριξης, γιατί αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, για τα αποτελέσματα που μπορούν να έρθουν από μικρές δυναμικές παραγωγικές διαδικασίες, όπως αυτή που λαμβάνει χώρα στο Δήμο μας.

Την ίδια ώρα η εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου, επιβεβαιώνει πως η αρβίτικη μπανάνα, συνεχίζει να αποτελεί πρώτη επιλογή των καταναλωτών.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές, οι οποίοι μέσα από τα δρώμενα και τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, προβάλλουν το μοναδικό -σε γεύση και άρωμα- προϊόν της μπανάνας Άρβης, που αξίζει και πρέπει να έχει ακόμη μεγαλύτερη και ουσιαστική στήριξη», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαριτάκης.

Σημειώνεται ότι στην έναρξη της 6ης γιορτής Μπανάνας παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό: 

Η  Βουλευτής Λασιθίου κ. Κατερίνα Σπυριδάκη, ο πρώην Βουλευτής  κ. Σωκράτης Βαρδάκης και ο Διευθυντής του ΟΛΗ κ. Σταύρος Λυριτζάκης.

Επίσης έδωσαν το παρών: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου κ. Μανώλης Κονδυλάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Κονδυλάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης  Αγαπουλάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου κ. Αριστομένης Συγγελάκης και ο πρώην Αντινομάρχης κ. Γιώργος Γιανναδάκης.

Τον Αγιασμό της έναρξης τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας με ιερείς της περιοχής. 

Την εκδήλωση προλόγισε και καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρβης κ. Γιάννης Καρπαθάκης, ενώ την διαδικασία συντόνισε ο κ. Αριστομένης Ιωάννη Συγγελάκης, Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης γερμανικών οφειλών.

Αξίζει να επισημανθεί πως στο τριήμερο φεστιβάλ που ξεκίνησε χθες και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 11 Αυγούστου, όλοι όσοι βρεθούν στο χώρο διοργάνωσης του, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την αρβίτικη μπανάνα, να δοκιμάσουν γλύκα, καθώς και λικέρ με βάση την μπανάνα φτιαγμένο από τις γυναίκες του χώρου, αλλά και διασκεδάσουν με τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα, στη διάρκεια του φεστιβάλ. 

Ο χώρος της Γιορτής είναι ανοιχτός από τις 7 μμ για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί