Μεγάλη μάχη με τις φλόγες στο Ρέθυμνο – Εκκενώθηκε η Αγία Παρασκευή Αμαρίου (φωτο – βίντεο)

Δύσκολες οι ώρες στην Αγία Παρασκευή Αμαρίου, που εκκενώθηκε νωρίτερα λόγω της πυρκαγιάς που έχει φτάσει πολύ κοντά στο χωριό.

Δείτε:

Μάχη με τις φλόγες σε αρκετά πύρινα μέτωπα στο Ρέθυμνο – Ήχησε το 112

Οι φλόγες, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες, είναι πάνω από την κατοικημένη περιοχή και όπως ανέφερε στο GOODnet.gr ο αρμόδιος για θέματα πολιτικής προστασίας περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Σαρρής, νωρίτερα έγινε η εκκένωση και οι ηλικιωμένοι κυρίως κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Αυτήν την ώρα, επιχειρούν τουλάχιστον 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο, τα οποία εφοδιάζονται το νερό από το Φράγμα των Ποταμών.

Εκτός από το μέτωπο της Αγίας Παρασκευής υπάρχουν εστίες και σε άλλα σημεία, ωστόσο είναι δύσβατα και μακριά από κατοικημένες περιοχές.

pyrk agi para (2).jpg
pyrk agi para (3).jpg

Η πυρκαγιά μαίνεται για την ώρα ανεξέλεγκτη σε εκείνη την πλευρά, ενώ όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αγίου Βασιλείου Βαγγέλης Καπετανάκης, η πυρκαγιά έχει αρκετά ακόμα μέτωπα, τα οποία γίνεται προσπάθεια να ελεγχθούν από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Ένα βασικό μέτωπο ειναι και στην περιοχή από το Χορδάκι προς την Ορνέ.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 112

Νωρίτερα είχε σταλεί άλλο ένα μήνυμα 112που ειδοποίησε τους κατοίκους του Αμαρίου να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρχών.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο Goodnet.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα πολιτικής προστασίας στην Π.Ε Ρεθύμνου Μιχάλης Σαρρής, στην κατάσβεση συνδράμουν συνολικά τρία ελικόπτερα της Πυροσβεστικής. 

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής απ όλη την Κρήτη.

IMG_3104.jpeg
IMG_3105.jpeg
IMG_3106.jpeg
IMG_3107.jpeg
IMG_3108.jpeg
IMG_3110.jpeg
IMG_3111.jpeg

πηγή: goodnet.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί