Tριπλή σεισμική δόνηση «ταρακούνησε» την Κρήτη

Τρεις σεισμικές δονήσεις, οι πρώτες δύο με διαφορά ενός μόλις λεπτού, ενώ η τρίτη λίγα λεπτά αργότερα, έγιναν αισθητές πριν από λίγο στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την Αυτόματη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 11: 22 και ήταν εντάσεως 4 Ρίχτερ.

Το επίκεντρό της εντοπίζεται 32 Χλμ. Νότια-νοτιοανατολικά της Μιαμούς Ηρακλείου, ενώ το εστιακό της βάθος εντοπίζεται στα 10 χλμ.

Στις 11:23 ακολούθησε άλλη μία, αυτήν την φορά εντάσεως 4,7 Ρίχτερ. Σύμφωνα με την Αυτόματη Λύση, το επίκεντρο της δεύτερης σεισμικής δόνησης εντοπίζεται στα 14 Χλμ. Νότια- νοτιοδυτικά του Πύργου Ηρακλείου, ενώ το εστιακό της βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Στις 11:47 σημειώθηκε και η τρίτη σεισμική δόνηση, την οποία η Αυτόματη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου προσδιορίζει στα 4,5 Ρίχτερ. Το επίκεντρό της υπολογίζεται στα 38 χλμ Νότια – Νοτιοανατολικά των Καλών Λιμενών Ηρακλείου, ενώ το εστιακό της βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ.

4,1, 4,8 και 4, 5 Ρίχτερ σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση

Λίγο αργότερα, η Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου έδειξε ότι η πρώτη σεισμική δόνηση ήταν εντάσεως 4,1 Ρίχτερ, 21 Χλμ. Νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων Ηρακλείου, ενώ το εστιακό της βάθος υπολογίζεται στα 2 χλμ.

Η δεύτερη σεισμική δόνηση, σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση ήταν εντάσεως 4,8 Ρίχτερ, 11 Χλμ. Ανατολικά – Νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων Ηρακλείου και το εστιακό της βάθος υπολογίζεται επίσης στα 2 χλμ.

Η αναθεωρημένη Λύση έδειξε ότι η τρίτη σεισμική δόνηση ήταν εντάσεως 4,5 Ρίχτερ, με το επίκεντρό της να εντοπίζεται στα 22 χλμ Νότια – Νοτιοανατολικά των Καλών Λιμενών Ηρακλείου. Το εστιακό της βάθος ήταν στα 5 χλμ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί