Μεν. Μποκέας: Με νομοθετική ρύθμιση σταθερά αντισταθμιστικά έσοδα στο Δήμο Μαλεβιζίου από τη Χερσαία Ζώνη Λινοπεραμάτων

Άμεσα μέσω προγραμματικής σύμβασης έσοδα για έργα συντήρησης και αναβάθμισης της περιοχής.

«Χερσαία Ζώνη Λινοπεραμάτων. Συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις μας και προχωράμε με τεκμηριωμένες παρεμβάσεις το διάλογο με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Στην Αθήνα σήμερα με τον Υπουργό κ. Χρήστο Στυλιανίδη συμφωνήσαμε για την επεξεργασία νομοθετικής ρύθμισης που θα ανταποκρίνεται στο πάγιο αίτημά του Δήμου Μαλεβιζίου για ανταπόδοση σταθερών αντισταθμιστικών εσόδων προς την τοπική κοινωνία που επηρεάζεται περισσότερο και γειτνιάζει με τις οχλούσες δραστηριότητες της λιμενικής ζώνης. Έως την ολοκλήρωση της νομοθετικής επεξεργασίας ο νέος κρατικός λιμενικός φορέας διαχείρισης θα αποδίδει μέσω προγραμματικών συμβάσεων στο Δήμο τα αναγκαία έσοδα, προκειμένου να διοχετευτούν υπό μορφή έργων για τις ανάγκες συντήρησης και αναβάθμισης της περιοχής. Επί τάπητος και η συζήτηση για την ενεργή και ουσιαστική εκπροσώπηση του Δήμου στον κρατικό λιμενικό φορέα διαχείρισης. Θετικό βήμα το γεγονός ότι η ηγεσία του Υπουργείου αναγνωρίζει το μεγάλο βάρος που η τοπική μας κοινωνία σηκώνει εδώ και δεκαετίες, χωρίς μέχρι σήμερα να της έχει αποδοθεί αντισταθμιστικό όφελος για το αναπτυξιακό έλλειμα το οποίο υφίσταται. Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό κ. Στυλιανίδη και το Γενικό Γραμματέα κ. Κυριαζόπουλο για την αγαστή συνεργασία και τα θετικά βήματα στο διάλογο που αναπτύσσουμε. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους Βουλευτές Ηρακλείου κ. Μάξιμο Σενετάκη και κ. Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη για την παρουσία τους στη σημερινή συνάντηση και τη στήριξή τους στο Μαλεβίζι, καθώς και τους Βουλευτές κ. Λευτέρη Αυγενάκη, κα. Ελένη Βατσινά, κ. Φραγκίσκο Παρασύρη, κ. Χάρη Μαμουλάκη για τις παρεμβάσεις τους σε όλα τα επίπεδα. Συνεχίζουμε.» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη. 

Για πρώτη φορά από τη λειτουργία της Χερσαίας Ζώνης των Λινοπεραμάτων πριν από δεκαετίες, ο Δήμος Μαλεβιζίου θα έχει έσοδα ως ανταπόδοση από την όχληση των γύρω περιοχών, μετά τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη. 

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου στη διάρκεια της συνάντησης, παρουσία των βουλευτών Μάξιμου Σενετάκη και Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη, έκανε μία εκτενή αναφορά στο βάρος που επί δεκαετίες σηκώνει η περιοχή, στηρίζοντας την ανάπτυξη όλης της Κρήτης, χωρίς να έχει μέχρι σήμερα κανένα απολύτως αντισταθμιστικό όφελος. 

Ο υπουργός αναγνωρίζοντας το μεγάλο βάρος που σηκώνει ο Δήμος Μαλεβιζίου συμφώνησε στο αίτημα που υπέβαλε ο Μενέλαος Μποκέας να αποδοθούν σταθερά αντισταθμιστικά οφέλη στο Δήμο Μαλεβιζίου από τη λειτουργία της Χερσαίας Ζώνης των Λινοπεραμάτων με νομοθετική ρύθμιση. 

Μάλιστα συμφωνήθηκε επίσης, μέχρι να ολοκληρωθεί η επεξεργασία της νομοθετικής ρύθμισης, το Λιμενικό Ταμείο νομού Ηρακλείου που θα αναλάβει τη διαχείριση της Χερσαίας Ζώνης των ΛΙνοπεραμάτων, να αποδίδει μέσω προγραμματικών συμβάσεων στο Δήμο Μαλεβιζίου, τα αναγκαία έσοδα για έργα συντήρησης και αναβάθμισης της περιοχής. Επίσης θετική ήταν η ανταπόκριση του υπουργού Ναυτιλίας στο αίτημα του Δημάρχου ώστε στο νέο κρατικό φορέα που θα δημιουργηθεί, το Λιμενικό Ταμείο νομού Ηρακλείου ο Δήμος Μαλεβιζίου να έχει ουσιαστική εκπροσώπηση. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί