«Μαύρη Δευτέρα» στις αγορές: Απώλειες σε Ευρώπη και Ασία

Οι φόβοι ότι οι ΗΠΑ μπορεί να οδεύουν προς ύφεση προκάλεσαν αποστροφή επενδυτικού κινδύνου στην αγορά

Τις μεγαλύτερες απώλειες στην ιστορία του καταγράφει σήμερα ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο, με μείωση 12,4%. Η τεράστια πτώση που παρατηρείται σήμερα στα ασιατικά χρηματιστήρια αναμένεται να οδηγήσει σε οικονομική αστάθεια στις αγορές.

Εν μέσω ανησυχιών για οικονομική ύφεση των ΗΠΑ, όλοι οι συμμετέχοντες στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων των θεσμικών επενδυτών, των hedge funds και των μεμονωμένων επενδυτών, έχουν στραφεί στην πώληση «sell- off».

Ανάλογη εικόνα δείχνουν και τα χρηματιστήρια στην Ταιβάν, όπου ο δείκτης Taiex έχασε 8,43%.

Επιπλέον επηρεάζονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους δείκτες να υποχωρούν από 1 έως 2,8% σε χώρες όπως η Βρετανία η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία.

Οι φόβοι ότι οι ΗΠΑ μπορεί να οδεύουν προς ύφεση προκάλεσαν αποστροφή επενδυτικού κινδύνου στην αγορά.

Οι κλάδοι χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών ήταν αυτοί με το μεγαλύτερο πλήγμα. Οι τράπεζες υποχώρησαν 4,2%, οι μετοχές χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σημείωσαν πτώση 3,6% και ο τεχνολογικός κλάδος κατέγραψε βουτιά 5%.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολουθεί το sell- off των διεθνών αγορών, οι οποίεςυποχωρούν εν μέσω ανησυχιών για πιθανή ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.368,26 μονάδες σημειώνοντας πτώση 4,38%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 28,14 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 4,69%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 4,52%.

Πτωτικά κινούνται όλες οι μετοχές της της υψηλής και τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (-6,71%), της Aegean (-6,79%), της Autohellas (-6,41%)και της Viohalco (-6,12%).

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι καμία μετοχή δεν καταγράφει άνοδο, ενώ 92 κινούνται πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί