ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Νέα κινητοποίηση για την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου διεκδικεί την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που έχουν συμπληρώσει την δόκιμη διετή θητεία τους, σύμφωνα με τις αποφάσεις του 21ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ.

Με την πρόσφατη δικαστική απόφαση δικαιώνονται οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί του 2020, στους οποίους είχε γίνει αυθαίρετη ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησής τους και δημιουργεί νέους όρους για τη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων. Η απόφαση αυτή αποτελεί σημαντική εξέλιξη και δικαίωση των αγώνων της Ομοσπονδίας, των πρωτοβάθμιων σωματείων, των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και αποτελεί ηχηρό ράπισμα στην κυβερνητική αναλγησία, τον αυταρχισμό και τις απειλές του ΥΠΑΙΘΑ περί κυρώσεων στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τους νομικούς συμβούλους των  εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, η απόφαση σημαίνει ότι όσοι εκπαιδευτικοί συμπλήρωσαν διετία πριν την 8-2-2023 θα πρέπει να μονιμοποιηθούν αυτομάτως, χωρίς την διαδικασία που ορίζεται με τις ως άνω Υπουργικές Αποφάσεις.

      Ως εκ τούτου, το σωματείο μας ζητά άμεσα την έκδοση διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης όλων των νεοδιόριστων αξιοποιώντας την πρόσφατη, κοινοποιηθείσα στο ΠΥΣΔΕ Ηρακλείου, νομολογία που δικαιώνει του νεοδιόριστους του 2020 καθώς επίσης ανοίγει ο δρόμος της μονιμοποίησης και για τους δόκιμους εκπαιδευτικούς του 2021 και 2022.

     Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου διοργανώνει νέα κινητοποίηση και καλεί όλους τους συναδέλφους στην ΔΔΕ Ηρακλείου (οδός Μονοφατσίου 8) την Τρίτη 6 Αυγούστου στις 11:00π.μ. όπου διεξάγεται συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Ηρακλείου προκειμένου να διεκδικήσει την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων.      

Όχι στην αμφισβήτηση της επιστημονικής & παιδαγωγικής επάρκειας των εκπαιδευτικών

Όχι στην προσβολή της αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών

Συνεχίζουμε τον αγώνα με ενότητα και συσπείρωση

Όχι στην χειραγώγηση των εκπαιδευτικών

Αυτοδίκαιη μονιμοποίηση νεοδιόριστων

Όχι στην ατομική αξιολόγηση

Κανένας/καμία μόνος/η

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί