Δυο Ελληνίδες στον τελικό του επί κοντώ των Ολυμπιακών: Μετά την Κατερίνα Στεφανίδη και η Αριάδνη Αδαμοπούλου

Απίστευτος προκριματικός στο άλμα επί κοντώ με δύο Ελληνίδες, την Κατερίνα Στεφανίδη και την Αριάδνη Αδαμοπούλου να περνούν στον τελικό μαζί με άλλες 18 αθλήτριες! Εκτός έμεινε η Ελένη Πόλακ.

Δείτε:

Στον τελικό του επί κοντώ των Ολυμπιακών Αγώνων η Στεφανίδη

Εκτός τελικού του επί κοντώ η Πόλακ

Ο λόγος είναι ότι 11 πέρασαν το 4.55, μεταξύ των οποίων και η Στεφανίδη, κι έτσι για να βγει η 12άδα πέρασαν και όσες είχαν περάσει το 4.40 χωρίς να έχουν χαμένες προσπάθειες σε χαμηλότερα ύψη. Αυτές ήταν εννέα, ανάμεσά τους και η πρωτάρα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Αριάδνη Αδαμοπούλου.

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου. (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η Κατερίνα προκρίθηκε για τρίτη φορά σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων, στην τέταρτη συμμετοχή της στη διοργάνωση. Θυμίζουμε ότι ήταν πρώτη το 2016, και τέταρτη το 2021 στο Τόκιο, ενώ το 2012 στο Λονδίνο είχε αποκλειστεί στον προκριματικό.

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου και η Ελένη Πόλακ ξεκίνησαν τον αγώνα τους από το αρχικό ύψος, το 4.20, το οποίο πέρασαν με την πρώτη προσπάθεια.

Στο 4.40 μπήκαν και οι τρεις Ελληνίδες. Αδαμοπούλου (πιο δύσκολα) και Στεφανίδη (πιο εύκολα) ξεπέρασαν τον πήχη με την πρώτη, αλλά η Πόλακ δεν τα κατάφερε και με το 4.20 έμεινε στην 27η θέση.

Στο 4.55 η Στεφανίδη πέτυχε με τη δεύτερη και η Αδαμοπούλου απέτυχε τρεις φορές. Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης προσπάθειας, 11 είχαν περάσει το ύψος. Και στο τρίτο άλμα έγινε το απίστευτο. Όλες όσες επιχείρησαν απέτυχαν και το όριο πρόκρισης έπεσε στα 4.40. Έτσι πέρασαν όσες είχαν καθαρή κάρτα, μεταξύ των οποίων και η Αδαμοπούλου, που έζησε το πεντάλεπτο της αγωνίας, καθώς όταν έκανε την τρίτη προσπάθειά της, απέμεναν δύο ακόμα αθλήτριες.

Ο τελικός του επί κοντώ θα γίνει την Τετάρτη (7/8) και θα ξεκινήσει στις 20:00.

Η συγκινημένη Αριάδνη Αδαμοπούλου, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, αποκάλυψε ότι αισθάνθηκε ένα μικρό τράβηγμα στον αγώνα

«Περίμενα την πρόκριση, αλλά να έρθει με διαφορετικό τρόπο. Είμαι συγκινημένη. Είχα μια σταθερή εμφάνιση, αλλά στα 4.55 ένιωσα ένα μκρό τράβηγμα στο δικέφαλο, που με ανησυχεί λίγο. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να αγωνιστώ σε δύο μέρες στον τελικό. Μακάρι να είμαι υγιής και εκεί να βγει ένα ατομικό ρεκόρ».

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου. (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί