Ενημερωτικό έντυπο για τα ζώα συντροφιάς στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΗ από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει να στηρίζει τις φιλοζωικές δράσεις και να ευαισθητοποιεί τους πολίτες για τη φροντίδα των ζώων. Στο πλαίσιο αυτό οι δημότες του Ηρακλείου θα βρουν σύντομα μέσα στους λογαριασμούς ύδρευσης της ΔΕΥΑΗ ένα ενημερωτικό έντυπο σχετικά με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Το ενημερωτικό έντυπο, με τίτλο «ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ – ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ, ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ» παρέχει ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία υιοθεσίας ενός αδέσποτου ζώου από το Κυνοκομείο Ηρακλείου, πληροφορίες για τις περιπτώσεις εντοπισμού κακοποίησης των αδέσποτων ζώων και οδηγίες προς τους ιδιοκτήτες / αναδόχους ζώων συντροφιάς με βάση το νέο νόμο 4830/2021. Επίσης, παρέχονται πληροφορίες για το Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου που βρίσκεται από το 2004 στη θέση Σπαρτιάς στην ευρύτερη περιοχή της Φοινικιάς και λειτουργεί σύμφωνα με το νόμο 4039/2012 και τις τροποποιήσεις του καθώς επίσης και για το γραφείο Αδέσποτων που βρίσκεται στην Όαση, στο Κηποθέατρο Καζαντζάκη (Τηλ.: 281 033 6122, E-mail: adespota@heraklion.gr).

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ρένα Παπαδάκη Σκαλίδη, αρμόδια για το Κυνοκομείο Ηρακλείου, ευχαρίστησε την ΔΕΥΑΗ για τη συνεργασία και τη συνεισφορά της και δήλωσε: «Στόχος του Δήμου Ηρακλείου ήταν και παραμένει η συνεχής ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών σχετικά με την προστασία, τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις μας σε ότι αφορά στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Επίσης, ευχαριστούμε πολύ τη ΔΕΥΑΗ για τη συνεργασία και τη συνεισφορά της».

To ενημερωτικό έντυπο έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Κυνοκομείου Ηρακλείου, https://animals.heraklion.gr/ στην ενότητα «Ενημερωτικό Υλικό».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί