Ρεύμα: Οι επιδοτήσεις για τον Αύγουστο

Τις επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος τον Αύγουστο ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, έχοντας ως «μπούσουλα» τις τιμές που ανακοίνωσε η ΔΕΗ για 16,391 σεντς ανά κιλοβατώρα στο «πράσινο» τιμολόγιο (έναντι 13,557 σεντς τον Ιούλιο).

Συγκεκριμένα, οι επιδοτήσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση διαμορφώνεται σε 16€/MWh ή 1,6 λεπτά/kWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως οι ενισχύσεις αφορούν σε καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας. Δηλαδή εξαιρούνται τα μπλε τιμολόγια.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται σε 50 €/MWh ή 5 λεπτά/kWh για το σύνολο της κατανάλωσης.

Έτσι, στη ΔΕΗ η τελική τιμή θα ανέρχεται σε 0,14791 σεντς ανά κιλοβατώρα, αυξημένη κατά 9% σε σχέση με τον Ιούλιο. Αναμένεται μέσα στην ημέρα να ανακοινώσουν και οι υπόλοιπες εταιρείες τις τιμές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί