Φωτιά στην Εύβοια: Χωρίς ενεργό μέτωπο – Μάχη των πυροσβεστών με διάσπαρτες εστίες

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε στον Πισσώνα Ευβοίας την Τετάρτη το μεσημέρι μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι πυροσβέστες.

Την ίδια στιγμή σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς διάσπαρτες εστίες σε συνδυασμό με τον άνεμο που πνέει στην περιοχή δημιουργούν σοβαρό κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Το βράδυ της Τετάρτης οι δυνάμεις της πυροσβεστικής με εθελοντές έδωσαν μάχη ώστε να περιορίσουν τη φωτιά δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες με μηχανήματα έργου.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι αργά χθες το βράδυ εκδόθηκαν τρία μηνύματα από το 112. Το πρώτο αφορούσε στην ενημέρωση όσων βρίσκονταν στην περιοχή της πυρκαγιάς, το δεύτερο στην εκκένωση του οικισμού Αφράτι και το τρίτο για την εκκένωση των οικισμών ΚαμάριΚαλύβια και Άγιος Γεώργιος Αρμάς.

Με το πρώτο φως της ημέρας, την Πέμπτη, ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα με αποτέλεσμα τον περιορισμό της φωτιάς.

Φωτιά στην Εύβοια
EUROKINISSI/ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στην περιοχή επιχειρούν 183 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος και 52 οχήματα, εννέα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, δύο εκ των οποίων για συντονισμό.

Σωτιά σε βουνά στην Εύβοια
EUROKINISSI/ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες καθώς και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Ενδεικτικό των δυσκολιών που αντιμετώπισαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατά τις χθεσινές προσπάθειες κατάσβεσης, αποτελεί και το βίντεο του meteo.gr στο οποίο αποτυπώνεται η ταχύτητα του ανέμου.

Ο καπνός από τη φωτιά στον Πισσώνα Εύβοιας εξαπλώθηκε, φθάνοντας μέχρι και την Αθήνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί