Σκάφος με μετανάστες στην Ψαρή Φοράδα (Φωτο)

(Φωτο αρχείου)

Μετανάστες εντοπίστηκαν στην παραλία Σιδωνία της Ψαρής Φοράδας του Δήμου Βιάννου το απόγευμα της Τετάρτης.

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για σκάφος με περίπου 70 μετανάστες, που κάτοικοι είδαν στην παραλία.

Όπως γνωστοποιεί ο Δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, ο Δήμος Βιάννου, η Τοπική Κοινότητα Καλαμίου, το Α.Τ. Βιάννου, το Λιμεναρχείο, εθελοντές, η Πολιτική Προστασία Δήμου Βιάννου και οι κάτοικοι της περιοχής κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για την διάσωσή τους.

Με μέριμνα του Δήμου Βιάννου θα μεταφερθούν στο Ηράκλειο.

Το ευχαριστώ του Δημάρχου Βιάννου για την επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των Υπηρεσιών του Δήμου Βιάννου, μετά από την εμφάνιση δεκάδων μεταναστών στην παραλία Σιδωνία της Ψαρής Φοράδας.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα άνδρες του Λιμενικού Σώματος, αλλά και μέλη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και της τοπικής Κοινότητας Καλαμίου, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής, έσπευσαν για να συνδράμουν στην περισυλλογή τους.

Σημειώνεται ότι με μέριμνα του Δήμου Βιάννου, έχει προγραμματιστεί η μεταφορά τους στο Ηράκλειο.

Ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης μετά από την επιτυχημένη επιχείρηση εξέφρασε την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες προς όλους όσους μετείχαν στην κινητοποίηση.

“Ο ανθρώπινος πόνος με τα όνειρα που βουλιάζουν μέσα σε μια σαπισμένη βάρκα. 70 περίπου ανθρώπινες ψυχές ζητώντας ίσως την ελπίδα για καλύτερο μέλλον βγήκαν στην παραλία Σιδωνία της Ψαρής Φοράδας. Δήμος Βιάννου, Τοπική Κοινότητα Καλαμίου, Α.Τ. Βιάννου, Λιμεναρχείο, Εθελοντές, Πολιτική Προστασία Δήμου Βιάννου και οι κάτοικοι της περιοχής κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για την διάσωση τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συνδρομή όλων που βοήθησαν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή”, είπε ο κ. Μπαριτάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί