ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Το σκάνδαλο έχει από σήμερα και τη σφραγίδα της ηγεσίας του Αρείου Πάγου

Με μία αιχμηρή ανακοίνωση σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ την απόφαση – πρόκληση του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο το σκάνδαλο των υποκλοπών, αθωώνοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Δείτε:

Σκάνδαλο υποκλοπών: Αθωώνει κυβέρνηση και ΕΥΠ ο Άρειος Πάγος παρά τις νέες αποκαλύψεις

Σκάνδαλο υποκλοπών – Στ. Κασσελάκης για απόφαση Αρείου Πάγου: Η εμπιστοσύνη μου προς την ελληνική Δικαιοσύνη έχει κλονιστεί σοβαρά

Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει από σήμερα και τη σφραγίδα της ηγεσίας του Αρείου Πάγου.  Η ελληνική Δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο, όχι μόνο δεν διευκόλυνε τη διαλεύκανση του σκανδάλου, αλλά δεν απέτρεψε και τη συγκάλυψή του. Η αρχειοθέτηση – και δη μέσω ενός απλού Δελτίου Τύπου της εισαγγελέως του Α.Π- συνιστά απόφαση υποβάθμισης και ευτελισμού του κύρους ενός θεσμού που αποτελεί τον θεματοφύλακα της Δημοκρατίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει πως «προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι η αρχειοθέτηση επισπεύσθηκε την ώρα που η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει νέα στοιχεία. Την ώρα που μόλις είχε αποκαλυφθεί πως ένας στους 3 από εκείνους που είχαν πέσει θύμα παρακολούθησης του Predator, παρακολουθούνταν κι από την ΕΥΠ. Τα ίδια ακριβώς άτομα. Κι αυτό θεωρήθηκε ως “απλή σύμπτωση”;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προσθέτει ότι «τα ερωτήματα δεν έχουν τέλος: Κρίθηκε από τον Άρειο Πάγο πως αρχηγοί κομμάτων, το μισό υπουργικό συμβούλιο, δημοσιογράφοι, αρχηγοί του στρατού κ.λπ. αποτελούσαν “εθνική απειλή”, άρα ορθώς παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ. Γιατί και με ποιο τρόπο;

Πρέπει, λοιπόν, να μας εξηγήσουν γιατί μια σειρά ονομάτων αποτελούσαν εθνική απειλή.

Η αρχειοθέτηση του σκανδάλου των υποκλοπών πλήττει και τη διεθνή εικόνα της χώρας, η οποία τελεί υπό ευρωπαϊκό δικαστικό και πολιτικό έλεγχο για αυτό το μείζον θέμα.

Τα πολιτικά κόμματα, οι πολίτες, οι ανεξάρτητοι δικαστικοί λειτουργοί, οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ οφείλουμε να δώσουμε μάχη για την προστασία των δημοκρατικών μας θεσμών».

«Το σκάνδαλο των υποκλοπών – σκάνδαλο Μητσοτάκη και Δημητριάδη – δεν θα μείνει και δεν πρέπει να παραμείνει στο αρχείο.

Η δημοσιογραφική έρευνα θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις και η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, με μια άλλη δημοκρατική κυβέρνηση, θα αναγκάσει τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν. Η λογοδοσία για το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος, ούτε καν μιας παράταξης. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας, για αυτό άλλωστε από την πρώτη στιγμή κορυφαίοι πολιτικοί και νομικοί όλων των παρατάξεων το έθεσαν στον δημόσιο διάλογο, απαιτώντας τη διαλεύκανση του. Είναι πλέον φανερό ότι αυτή δεν μπορεί να γίνει με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί