X. Mαμουλάκης: Οι δομές απεξάρτησης και ψυχικής υγείας στο στόχαστρο της Κυβέρνησης της ΝΔ

Με αφορμή τον νέο νόμο της Κυβέρνησης της ΝΔ με το οποίο απορρυθμίζεται και απαξιώνεται ακόμα περισσότερο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και καταργούνται δομές απεξάρτησης και ψυχικής υγείας, ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο νέος νόμος της Κυβέρνησης ΝΔ για την Υγεία, αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο απορρύθμισης, απαξίωσης και καταρράκωσης του Ε.Σ.Υ. που ακολουθούν μεθοδικά οι κυβερνώντες.

Διαλύουν ένα ολόκληρο εθνικό δίκτυο υπηρεσιών και συρρικνώνουν τις σημερινές δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας από τις εξαρτήσεις όπως το ΚΕΘΕΑ και τα προγράμματα του Ε.Σ.Υ., 18ΑΝΩ στο ΨΝΑ, ΙΑΝΟΣ, ΑΡΓΩ, ΜΕΘΕΞΙΣ στο ΨΝΘ, ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΓΝΚ, προγράμματα με τεράστια κοινωνική συνεισφορά, ενώ οδηγούν στο κλείσιμο, λόγω έλλειψης γιατρών, κλινικές όπως την μοναδική Παιδοψυχιατρική Κλινικής της Κρήτης στο ΠαΓΝΗ στέλνοντας στην Αθήνα οικογένειες που ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, μέσα από μια σειρά απαράδεκτων και αντιδραστικών διατάξεων, συνεχίζει την διάλυση κάθε Δημόσιας Δομής κοινωνικής προσφοράς. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα εξυπηρετήσουν τους ημέτερους, πώς θα κάνουν δουλειές για τους δικούς τους ανθρώπους και πως δεν θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της πλειοψηφίας της κοινωνίας και των πολιτών. Είμασταν και παραμένουμε απέναντι σε αυτές τις πολιτικές, γι’ αυτό και δεσμευόμαστε ότι ως κυβέρνηση θα καταργήσουμε αυτούς τους αντικοινωνικούς νόμους και θα επαναθεμελιώσουμε ένα αξιόπιστο και ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με γνώμονα και επίκεντρο τον άνθρωπο, τον ασθενή και τον υγειονομικό.».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί