10ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας στην Πολυθέα Πεδιάδας

Την Κυριακή 4 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα

H γευστική παράδοση της Κρήτης, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού μας, αποτελεί το σημείο αναφοράς του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας.

Ο Σύλλογος Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας με τη συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυθέας, την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, του Τοπικού Συμβουλίου και της Ενορίας Πολυθέας σας προσκαλούν στο 10ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, την Κυριακή 4 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, στην Πολυθέα Πεδιάδας.

Η Εκδήλωση

Με ελεύθερη είσοδο, τα μέλη και οι φίλοι των συλλόγων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά:

Παραδοσιακά μαγειρέματα, που αναδεικνύουν την αυθεντική διατροφική και κοινωνική παράδοση του τόπου μας.

Το παραδοσιακό καφενείο στην Πεδιάδα.

Την τέχνη της πανεροπλεκτικής, μια από τις πιο παλιές τέχνες των Κρητικών.

Την τέχνη της κεραμικής, μια από τις αρχαιότερες τέχνες στην Κρήτη.

Μουσικά ακούσματα και παραδοσιακούς χορούς.

Παράδοση είναι όσα παραδίνουμε στις επόμενες γενιές και κυρίως στα παιδιά, τα οποία μέσα από τα ήθη και τα έθιμα ευαισθητοποιούνται και γνωρίζουν τον πολιτισμό και τις ρίζες τους. Γι’ αυτό, μια χαρούμενη «Παιδική Γωνίτσα» θα περιμένει τους μικρούς μας επισκέπτες, όπου με την καθοδήγηση γιαγιάδων, θα φτιάξουν παραδοσιακές συνταγές.

Ο Σύλλογος Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας ευχαριστεί θερμά όλους τους συλλόγους για τη συμμετοχή τους. Επίσης εκφράζει την εκτίμηση του Συλλόγου σε όλους αυτούς που στέκονται δίπλα του, αρωγοί στην οργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μας να γιορτάσουμε όλοι μαζί το 10ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, τη μεγαλύτερη γιορτή γαστρονομίας της Κρήτης. Χίλια καλώς να σμίξουμε», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Στοιχεία Επικοινωνίας: τηλέφωνο 6908863716 – 6937493930 email: cretancuisinefestival@gmail.com και lena.igou@hotmail (Λένα Ηγουμενάκη)

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί