Ολυμπιακοί Αγώνες: «Καθάρισε» στα πέναλτι η Εθνική πόλο Ανδρών

Στη ρουλέτα των πέναλτι νίκησε η Εθνική Ανδρών πόλο το Μαυροβούνιο, στο δεύτερο παιχνίδι της στο Ολυμπιακό τουρνουά: 17-16.

Η ελληνική ομάδα ισοφαρίστηκε 2’’ πριν το φινάλε από τους Μαυροβούνιους (Ράντονιτς, 12-12), που πάντως κυριάρχησαν στην κανονική διάρκεια. Ο αγώνας πήγε στα πέναλτι, όπου ο Μάνος Ζερδεβάς απέκρουσε το πρώτο και έκανε την Εθνική μας αφεντικό της αναμέτρησης.
Οι ασημένιοι Ολυμπιονίκες του Τόκιο κυνηγούσαν στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ισοφάρισαν για πρώτη φορά 4:08 πριν το φινάλε, με γκολ του Στάθη Καλογερόπουλου. Ο Σκουμπάκης έγραψε το 11-11 και ο Άγγελος Βλαχόπουλος έδωσε προβάδισμα 29 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε στον παίκτη παραπάνω, για να ακολουθήσει το γκολ του Ράντονιτς σχεδόν στην εκπνοή.

Η διακύμανση του σκορ ανά οκτάλεπτο στην κανονική διάρκεια: 2-4, 3-3, 3-2, 4-3 και 5-4 στα πέναλτι.

Ο Βλαχόπουλος ήταν πρώτος σκόρερ της Εθνικής με 3 γκολ. Σκόραραν και οι Γεννηδουνιάς, Καλογερόπουλος 2, Αργυρόπουλος, Παπαναστασίου, Φουντούλης, Γκίλλας, Κάκαρης, Σκουμπάκης 2. Στα πέναλτι ευστόχησαν οι Γεννηδουνιάς, Φουντούλης, Καλογερόπουλος, Βλαχόπουλος, Αργυρόπουλος.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου είχε νικήσει στην πρεμιέρα την αδύναμη Ρουμανία με 14-7 και πλέον έχει 5 πόντους στη βαθμολογία. Την Τρίτη, θα αντιμετωπίσει την ομάδα των ΗΠΑ για την 3η αγωνιστική.

Η Εθνική γυναικών, που στο πρώτο παιχνίδι της γνώρισε βαριά ήττα από τις ΗΠΑ με 15-6, αντιμετωπίζει την Ισπανία το βράδυ της Τετάρτης (21.05).

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί