Ηράκλειο: Τους συνέλαβαν για τους πυροβολισμούς σε κατάστημα – Τους βρήκαν όπλα και αρχαία

Εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού.

Δείτε:

Συνελήφθησαν επίσης, δυο ημεδαποί κατηγορούμενοι για τις κατά περίπτωση παραβάσεις Νομοθεσίας περί όπλων  και Νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων όπλα, φυσίγγια και αμφορείς.

Η εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου είχε ως αποτέλεσμα την άμεση εξιχνίαση υπόθεσης πρόκλησης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας σε βάρος επιχείρησης στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (29.07.2024), άγνωστο άτομο χρησιμοποιώντας πυροβόλο όπλο προκάλεσε φθορές στην πόρτα της ανωτέρω επιχείρησης, σε χρόνο που αυτή δεν λειτουργούσε και δεν βρισκόταν κάποιος εντός αυτής.

Από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκε άμεσα ένας (1) ημεδαπός άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Επιπλέον, πρωινές ώρες, σήμερα (30.07.2024) πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που συμπεριελάμβανε έρευνες σε οικίες του ανωτέρω ημεδαπού και δύο ακόμη, ημεδαπών ατόμων σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου και του Δήμου Μαλεβιζίου. Οι ανωτέρω δύο (2) ημεδαποί συνελήφθησαν για τα κατά περίπτωση για τις κατά περίπτωση παραβάσεις Νομοθεσίας περί όπλων και Νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στις οικίες των ανωτέρω ημεδαπών βρέθηκαν και κατασχεθήκαν:

  • κυνηγετικό όπλο,
  • αεροβόλο όπλο,
  • πενήντα (50) φυσίγγια,   
  • σπάθα, 
  • εξάρτημα όπλου και είδη συντήρησης οπλισμού,
  • τρεις (3) αμφορείς και
  • τμήματα αμφορέων και κεραμικά αντικείμενα. 

Η προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί