Ολυμπιακοί Αγώνες: Πώς η Εθνική στο μπάσκετ μπορεί τελικά να βγει μέχρι και δεύτερη – Τα σενάρια

Ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στην προημιτελική φάση των Ολυμπιακών Αγώνων βρίσκεται η Εθνική Ελλάδας, μετά τη νίκη της Αυστραλίας επί του Καναδά με 93-83. Η Ελλάδα πλέον θέλει μόνο νίκη απέναντι στους Αυστραλούς για να ελπίζει, με τα σενάρια να την φέρνουν από τέταρτη έως δεύτερη

Υπενθυμίζεται ότι στην επόμενη φάση προκρίνονται οι δύο πρώτοι και ο καλύτερος τρίτος των ομίλων.

Βαθμολογία
(FIBA.BASKETBALL)

Νίκη Ελλάδας, Νίκη Ισπανίας: Σε αυτό το σενάριο οι Ισπανοί παίρνουν την πρώτη θέση και η Ελλάδα πάει στην τρίτη θέση, ελπίζοντας να είναι η μία από τις δύο καλύτερες τρίτες ομάδες του τουρνουά.

Σε αυτή την περίπτωση η βαθμολογία θα είναι η εξής: Ισπανία 2-1, Καναδάς 2-1, Ελλάδα 1-2, Αυστραλία 1-2.

Νίκης Ελλάδας, Νίκη Καναδά: Η κατάσταση σε ένα τέτοιο σενάριο περιπλέκεται. Ο Καναδάς θα πάρει την 1η θέση και οι άλλες τρεις ομάδες θα έχουν ισοβαθμία στο 1-2.

Σε αυτή την περίπτωση η βαθμολογία θα είναι η εξής: Καναδάς 3-0, Ισπανία 1-2, Αυστραλία 1-2, Ελλάδα 1-2.

Και θα μετρήσουν οι διαφορές στα αποτελέσματα των τριών ομάδων που εμπλέκονται στην ισοβαθμία. Σε αυτό το σενάριο θα έχουμε τα εξής:

Με νίκη της Ελλάδας 1-2 πόντους θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία, με την Ελλάδα να μένει στην 4η θέση. Ο λόγος είναι ότι θα έχει -5 στην διαφορά πόντων, όπως και η Ισπανία, ενώ η Αυστραλία θα βρίσκεται στο +10.

Με νίκη της Ελλάδας 3-9 πόντους η Ελλάδα θα κατακτήσει την τρίτη θέση στην τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία και θα περιμένει να δει αν θα είναι μία από τις δύο καλύτερες τρίτες.

Με νίκη της Ελλάδας με +10 πόντους η Ελλάδα βρεθεί σε τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία και θα κατακτήσει την 2η θέση.

Ο αγώνας Αυστραλία – Ελλάδα θα ξεκινήσει στις 14:30 της Παρασκευής (2/8), ενώ το ματς του Καναδά με την Ισπανία θα ξεκινήσει στις 18:15.

Τα ματς που απομένουν

Αυστραλία – Ελλάδα (2/8, 14:30)

Καναδάς – Ισπανία (2/8, 18:15)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί