Βρετανία: Δύο παιδιά νεκρά,11τραυματίες σε επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ

Δύο παιδιά σκοτώθηκαν και άλλοι έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σήμερα στο Σάουθπορτ της βορειοδυτικής Αγγλίας, σύμφωνα με το Reuters

Για την επίθεση έχει συλληφθεί ένας 17χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Οι εννέα από τους τραυματίες είναι παιδιά και τα έξι από αυτά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Κρίσιμη θεωρείται επίσης η κατάσταση και των δύο ενήλικων τραυματιών, σύμφωνα με τη Σερένα Κένεντι, την εκπρόσωπο της αστυνομίας του Μέρσεϊσάιντ.

Νωρίτερα οι αρχές ανέφεραν ότι τα κίνητρα του δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα και ότι η επίθεση δεν σχετίζεται με τρομοκρατία.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι είδαν τραυματιοφορείς να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε αιμόφυρτα παιδιά στο σημείο.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ έγραψε «Φρικιαστικές και βαθιά σοκαριστικές ειδήσεις αναδύονται από το Σάουθπορτ. Οι σκέψεις μου είναι με όλους όσους επηρεάστηκαν».
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την αστυνομία και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την ταχεία ανταπόκρισή τους. Ενημερώνομαι καθώς εξελίσσεται η κατάσταση.»

Πολλά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η επίθεση σημειώθηκε σε έναν χώρο όπου ήταν σε εξέλιξη μια μουσικοχορευτική εκδήλωση για παιδιά, με θέμα τα τραγούδια της Τέιλορ Σουίφτ. Στην περιοχή αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και οι κάτοικοι του δρόμου κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ένας νεαρός, που δεν αποκάλυψε το όνομά του, είπε ότι ο ίδιος και η μητέρα του σοκαρίστηκαν από όσα συνέβησαν «Δεν είναι κάτι που περιμένεις να δεις στο Σάουθπορτ», σχολίασε.

Ο Κόλιν Πάρι, καταστηματάρχης στον ίδιο δρόμο, είπε στο βρετανικό πρακτορείο PA ότι παρακολούθησε μια σκηνή που θύμιζε «ταινία τρόμου» και είδε μητέρες να τρέχουν ουρλιάζοντας προς τον χώρο της εκδήλωσης. Ο Μπέιρ Βαράθαν, άλλος έμπορος, είπε ότι είδε «επτά έως δέκα παιδιά» έξω από το κτίριο που ήταν «τραυματισμένα και αιμορραγούσαν».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί