Ολυμπιακοί Αγώνες: Νίκες για Τσιτσιπά και Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο12) πέρασε το εμπόδιο του Ζιζού Μπεργκς (Νο87) και προκρίθηκε στον 2ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντάνιελ Έβανς (Νο59).

Ο Τσιτσιπάς αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες στη διάρκεια του πρώτου σετ, κυρίως σε ό,τι αφορούσε το δικό του παιχνίδι, όπου δεν μπορούσε να βρει σταθερότητα και ρυθμό. Δέχθηκε ένα αρκετά γρήγορο break στο πέμπτο game, το οποίο ανταπέδωσε άμεσα. Όσο περνούσε η ώρα, και οι δύο παίκτες ανέβαζαν το επίπεδο της απόδοσής τους, με το τελευταίο κομμάτι του σετ να προσφέρει υψηλό θέαμα και να αποκτά συγκλονιστική εξέλιξη.

Ο Τσιτσιπάς απώλεσε το set point που βρήκε στο σερβίς του Μπεργκς, όταν προηγούταν με 6-5. Αργότερα, στο tie-break, αναγκάστηκε να σβήσει ένα του Βέλγου, για να βγει τελικά νικητής με 8-6.

Στο δεύτερο σετ, η κατάσταση στράβωσε από την αρχή για τον Έλληνα, που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το ψυχολογικό του πλεονέκτημα, και βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω με 3-0 στα games. Σα να μην έφτανε αυτό, αργότερα δέχθηκε κι άλλο break, χάνοντας το σετ με το εμφατικό 6-1.

Στο τρίτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ό,τι ήθελε στον αγώνα. Κατέκτησε με μεγάλη ευκολία τα πρώτα τρία game και επί της ουσίας πήρε στα χέρια του την υπόθεση νίκη. Στο τέταρτο game, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε ξανά break για το 4-0. Παρόλο που δυσκολεύτηκε και βρέθηκε πίσω με 40-30, γύρισε την κατάσταση και έκανε το 5-0 στα game στο τρίτο σετ. Ο Μπεργκς κατάφερε να πάρει το έκτο game, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής βρισκόταν σε καλύτερο μομέντουμ τελειώνοντας το παιχνίδι.

Εύκολα η Σάκκαρη

Εξαιρετικό το ξεκίνημα της Μαρίας Σάκκαρη στον πρώτο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά, στο Παρίσι 2024. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τένις επικράτησε πολύ εύκολα της Μαυροβούνιας Ντάνκα Κόβινιτς με 2-0 σετ (6-0, 6-1).

Η Ελληνίδα τενίστρια ήταν σαρωτική στο πρώτο σετ και δεν παραχώρησε ούτε ένα game στην αντίπαλό της. Η Κόβινιτς είχε να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι από το Αύγουστο 2023, έχοντας πέσει στο νούμερο 668 της παγκόσμιας κατάταξης. Αναμενόμενα, δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστική σε ένα ματς τόσο απαιτητικό και υψηλού επιπέδου.

Αντίπαλος της Σάκκαρη στο δεύτερο γύρο θα είναι η νικήτρια της αναμέτρησης της Ρωσίδας Αλεξάντροβα με την Κινέζα Γιουάν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί