Ελλάδα – Καναδάς 79-86 στην πρεμιέρα της Ολυμπιάδας (βίντεο)

Η Εθνική Ελλάδας στο μπάσκετ πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο απέναντι στον Καναδά αλλά δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κορυφαίος για την Εθνική ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 34 πόντους.

Η επιστροφή στο ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολη και η πρεμιέρα της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 δεν συνδυάστηκε με νίκη. Η Ελλάδα ηττήθηκε με 79-86 από τον Καναδά το βράδυ του Σαββάτου (27/7) στο Πιερ Μορουά της Λιλ, χωρίς ωστόσο αυτό το αποτέλεσμα να κρίνει κάτι για την πορεία της ομάδας στο τουρνουά.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι καλή εικόνα, έπαιξε με πείμα και με αποφασιστικότητα, απλώς η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη και οι ευκαιρίες που χάθηκαν σε κρίσιμα σημεία του σαραντάλεπτου ήταν πολλές. Όπως αυτή στις αρχές της τέταρτης περιόδου, όταν η διαφορά έπεσε στους τέσσερις (68-72), πριν οι Ντορτ – Γκίλτζιους-Αλεξάντερ βάλουν από ένα τρίποντο για να κρίνουν την αναμέτρηση.

Εκπληκτικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (34 πόντοι, 11/16 δίποντα, 12/15 βολές), σπουδαίος ο Κώστας Παπανικολάου, πολύ άστοχοι οι Γουόκαπ, Τολιόπουλος, Λαρεντζάκης με τον Βασίλη Σπανούλη να μη βρίσκει ένα τρίτο στήριγμα για να βάλει ακόμη περισσότερη πίεση στους Καναδούς των 10 NBAers, του ακραίου δυναμισμού και της ταχύτητας.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί