Ολυμπιακοί Αγώνες: Πέθανε προπονητής στο Ολυμπιακό χωριό

Σοκ στο Παρίσι. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, πέθανε ο 60χρονος εθνικός προπονητής πυγμαχίας της Σαμόα, Lionel Elika Fatupaito, ύστερα από καρδιακή ανακοπή που υπέστη, ενώ βρισκόταν στο Ολυμπιακό χωριό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Σύμφωνα με το AFP, ο Fatupaito πέθανε ενώ βρισκόταν στο Ολυμπιακό χωριό, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Η αιτία θανάτου του αναφέρθηκε ως «φυσικά αίτια».

Η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου του Fatupaito με ανακοίνωσή της το Σάββατο.

«Εμείς η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA) εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του Lionel Elika Fatupaito, του εθνικού προπονητή πυγμαχίας της Σαμόα, ο οποίος έφυγε με τραγικό τρόπο από τη ζωή κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024».

«Η αφοσίωση και το πάθος του Lionel για το άθλημα έχουν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην κοινότητα της πυγμαχίας. Η κληρονομιά του θα συνεχίσει να εμπνέει τις μελλοντικές γενιές. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την ομάδα της Σαμόα και όλους όσους επηρεάζονται από αυτή τη βαθιά απώλεια», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί