Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ για την αναστολή λειτουργίας της Αιματολογικής κλινικής του Βενιζελείου

Δήλωση Δημήτρη Βρύσαλη, προέδρου του σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ και εκλεγμένου στο ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ για την αναστολή λειτουργίας της Αιματολογικής κλινικής του Βενιζελείου:

“Η αναγκαστική αναστολή λειτουργίας της Αιματολογικής κλινικής του Βενιζελείου λόγω της αδυναμίας κάλυψης των εφημεριακών αναγκών δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, είναι αποτέλεσμα της σταδιακής συνειδητής υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας και ειδικά του Βενιζελείου νοσοκομείου, από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις και τις διορισμένες διοικήσεις ΥΠΕ και νοσοκομείων. Η υποχρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας, η υποστελέχωση με την ταυτόχρονη αύξηση της προσέλευσης των ασθενών στα νοσοκομεία λόγω της απουσίας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, έχει οδηγήσει χιλιάδες υγειονομικούς σε όλη τη χώρα σε burn out, ενώ το κύμα των παραιτήσεων των υγειονομικών όλο και φουντώνει, με χαρακτηριστικά τα παραδείγματα του τμήματος Πήξης του Βενιζελείου που ανήκε στην Αιματολογική κλινική και σταμάτησε να λειτουργεί λόγω παραίτησης της υπεύθυνης γιατρού, αλλά και η κατάσταση στην Γαστρεντερολογική κλινική όπου η λειτουργία της είναι πιθανό να μην είναι εφικτή μετά από σωρεία παραιτήσεων των γιατρών.
Αντί ο υπουργός να «επιστρατεύει» τους ιδιώτες γιατρούς για να καλύψουν τα κενά στα νοσοκομεία (δηλαδή τους -οίδιους γιατρούς που παραιτήθηκαν από το ΕΣΥ λόγω της υπερεφημέρευσης και της εντατικοποίησης), να προκηρύξει εδώ και τώρα το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων των νοσοκομείων, να ικανοποιήσει εδώ και τώρα τα αιτήματα των μαχόμενων υγειονομικών για αυξήσεις στους μισθούς, ένταξη στα ΒΑΕ, μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Αντί να μετατρέπει τα νοσοκομεία σε «εφημερειατζήδικα», να αυξήσει τη χρηματοδότηση για τη δημόσια υγεία, να οργανώσει την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με έμφαση στην πρόληψη. Καμία κυβέρνηση όμως δεν τα κάνει αυτά, γιατί όλες βάζουν την υγεία στο ζύγι του κόστους-οφέλους, όλες βλέπουν την υγεία ως εμπόρευμα.

Στην ίδια ρότα και ο διοικητής του Βενιζελείου που ψάχνει «λύσεις εντός του εφικτού» όπως οι μετακινήσεις αιματολόγων από τα Χανιά (μαλλον στα Χανιά περισσεύουν οι αιματολόγοι!) και κατηγορεί τους εργαζόμενους ότι σπέρνουν τον πανικό, επειδή τιμούν τους ασθενείς και την επιστήμη τους και αρνούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε επισφαλείς συνθήκες! Τον ενημερώνουμε ότι τον πανικό τον προκαλεί η πολιτική της κυβέρνησης που τον διόρισε, η πολιτική που και ο ίδιος υπηρετεί, που αφήνει τα νοσοκομεία ρημάδια, που μετατρέπει το Βενιζελειο νοσοκομείο σε «κέντρο υγείας» γιατί με τα δικά τους μέτρα του κόστους, δεν δικαιολογείται η ύπαρξη δεύτερου νοσοκομείου στην ίδια πόλη! Πανικό προκαλεί στους ασθενείς η σκέψη ότι δεν θα έχουν γιατρό, δεν μπορούν να χειρουργηθούν χωρίς να πληρώσουν, δεν θα βρουν ασθενοφόρο σε μια στιγμή ανάγκης. Ότι αν χρειαστούν υπηρεσίες ψυχικής υγείας και απεξάρτησης αυτές θα είναι υποβαθμισμένες και ιδιωτικοποιημένες με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

Τους ενημερώνουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν τις δημόσιες δομές υγείας, δεν θα τους επιτρέψουμε να αφήσουν χρονίως πάσχοντες όπως οι αιματολογικοί και γαστρεντερολογικοί ασθενείς χωρίς θεράποντα γιατρό.

Εδω και τώρα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και για τα δύο νοσοκομεία αλλά και για την ΠΦΥ

Να βρεθεί άμεση λύση για την απρόσκοπτη λειτουργία της Αιματολογικής και Γαστρεντερολογικής κλινικής του βενιζελειου , να προσπεραστούν οι όποιες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στις προσλήψεις και να δοθούν κίνητρα

Καμία σκέψη για μετακίνηση προσωπικού, εντέλλεσθε για υπερεφημέρευση

Καλούμε όλους τους Ηρακλειώτες και τις Ηρακλειώτισσες να συμμετέχουν στην συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση τη Δευτέρα 29/07 στις 11:00 στην πλ. Λιονταριών”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί