Τριμελής Γιατρών Βενιζελείου: Ακόμα ένα επεισόδιο απαξίωσης του ΕΣΥ οι εξελίξεις στην Αιματολογική

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ

Ακόμα ένα επεισόδιο απαξίωσης του Εθνικού  Συστήματος Υγείας εκτυλίσσεται με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τους συναδέλφους και τους ασθενείς της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου μας.

Δείτε επίσης:

Καταρρέει το Βενιζέλειο: Αναστέλλει τη λειτουργία της η Αιματολογική Κλινική

Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου για την αιματολογική του Βενιζελείου: Ξανά στο ίδιο έργο θεατές

Παρά τις επανειλημμένες γραπτές αναφορές στη διοίκηση για την επερχόμενη αδυναμία επαρκούς κάλυψης της Αιματολογικής Κλινικής , της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας και των Εξωτερικών Ιατρείων λόγω σημαντικής υποστελέχωσης, οι απαραίτητες κινήσεις δεν έγιναν , η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και χθες ανακοινώθηκε από τη διευθύντρια της κλινικής,  η αδυναμία κάλυψης των νέων περιστατικών και η διαχείριση σε περιορισμένα πλαίσια των ήδη διαγνωσμένων περιστατικών .

Παράλληλα να υπενθυμίσουμε ότι συνεχίζονται οι μετακινήσεις των Παθολόγων για κάλυψη εφημεριών στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου , προστέθηκαν νέες μετακινήσεις Ορθοπαιδικών στο ίδιο νοσοκομείο για τον ίδιο λόγο, ακτινολόγοι από το ΠΑΓΝΗ μετακινούνται στο υποστελεχωμένο Τμήμα Αξονικού για κάλυψη εφημεριών , το Αναισθησιολογικό συνεχίζει να υπολειτουργεί με τις ελάχιστες 2 μόνο πρωινές  χειρουργικές αίθουσες  και η λίστα αναμονής των χειρουργείων όλο και αυξάνεται.

Χωρίς τέλος η ταλαιπωρία των ασθενών, χωρίς τέλος η εξώθηση των γιατρών του Ε.Σ.Υ. στην εξάντληση  και στα όρια της παραίτησης για να έχει την δυνατότητα ο υπουργός μας να τους επιστρατεύσει και να τους ξαναφέρει στα νοσοκομεία. Όντως μια λαμπρή ιδέα που κανένας από εμάς τους ανίδεους  δεν είχε σκεφτεί ..αλλά γι’ αυτό δεν είμαστε υπουργοί αλλά απλά «γιατρουδάκια».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί