Ελ. Βατσινά: Ώρα “μηδέν” για τους σεισμόπληκτους

Χαιρετίζει την κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα Φορέων Δ.Μινώα και στηρίζει τα αιτήματά τους, η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ

Χαιρετισμό στην σημερινή προειδοποιητική κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα Φορέων στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος, που πραγματοποιήθηκε στον Β’ Κόμβο του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου, στο Καστέλλι Πεδιάδας, απέστειλε η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά.

Ο χαιρετισμός της βουλευτή έχει ως εξής:

Φίλες και φίλοι,

Η ώρα – μηδέν για το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι έχει φτάσει προ πολλού.
Σχεδόν 3 χρόνια μετά τον μεγάλο σεισμό που άφησε πίσω του τεράστια καταστροφή, η εικόνα στις σεισμόπληκτες περιοχές απαρτίζεται

από κόκκινα και κίτρινα σπίτια, πολλά εκ των οποίων, δυστυχώς, κατοικούνται με κίνδυνο ανθρώπινων ζωών,
από φακέλους που παραμένουν “βαλτωμένοι”,
κυβερνητικές υποσχέσεις που αποδεικνύονται “κενό γράμμα”
και πολυάριθμες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που λαμβάνουν αποπροσανατολιστικές απαντήσεις, χωρίς ποτέ να συζητείται η ουσία της υπόθεσης:

Τί θα γίνει, επιτέλους, με όλους αυτούς τους ανθρώπους που μέσα σε μια στιγμή έχασαν τις περιουσίες τους και … την γη κάτω από τα πόδια τους;

Από τον κ.Τριαντόπουλο δε ζητάμε πια στοιχεία. Δε ζητάμε να μας πει πόσοι φάκελοι εξετάστηκαν και πόσες εγκρίσεις δόθηκαν.

Είναι απαράδεκτο, τρία χρόνια μετά, η πρόοδος να είναι ελάχιστη και η μόνιμη επωδός να είναι τα “ιδιοκτησιακά προβλήματα”.

Είναι αδιανόητο ουσιαστικά να ζητείται από τους σεισμόπληκτους να συμβιβαστούν με μια κατάσταση υποβάθμισης της ανθρώπινης ύπαρξης, να συμβιβαστούν με μια κατάσταση που παρουσιάστηκε ως προσωρινή και αποδείχτηκε δυστυχώς… μόνιμη.

Από την Πολιτεία δε ζητάμε άλλες εξαγγελίες κι αποφάσεις ανεφάρμοστες, όπως αυτή που έδινε εγγυήσεις στους σεισμόπληκτους για άτοκα δάνεια για να επισκευάσουν τα σπίτια τους, αλλά τελικά όσοι το επιχείρησαν βρήκαν κλειστές τις πόρτες των τραπεζών.

Δε θέλουμε άλλα βλέμματα συμπόνοιας και κατανόησης, δε θέλουμε άλλα κροκοδείλια δάκρυα.

Ο κύριος Τριαντόπουλος ήδη γνωρίζει την κατάσταση, έχει ενημερωθεί από τις πολυάριθμες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις – τόσο τις δικές μου όσο και άλλων συναδέλφων – σίγουρα θα είναι ενήμερος και από το επιτελείο του.

Ο κόσμος του Δήμου Μινώα δεν περιμένει ακόμη μια σύσκεψη και φυσικά ούτε διαβεβαιώσεις οι οποίες τελικά θα μείνουν στον “αέρα”.

Τρία χρόνια μετά το σεισμό, η κοροϊδία απέναντι στους σεισμόπληκτους – τολμώ να πω αυτή τη λέξη – πρέπει να λάβει τέλος και επιτέλους να σημάνει η αρχή της δράσης και των πραγματικών μέτρων, για την ανάκαμψη της περιοχής η οποία από τις 27 Σεπτεμβρίου 2021, βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στον μαρασμό.

Αυτή τη στιγμή η προσοχή όλων και η μέριμνα πρέπει να εστιάζει στους ανθρώπους που στωικά υπομένουν, που θέλουν να πιστέψουν σε υποσχέσεις, αλλά πλέον έχουν γίνει δύσπιστοι – και δεν τους αδικώ για αυτό.

Η επανεκκίνηση πρέπει να ξεκινήσει τώρα, χωρίς άλλη καθυστέρηση. Δεν είναι έκκληση, είναι απαίτηση της κοινωνίας, την οποία η Πολιτεία οφείλει να ακούσει και δεσμεύομαι ότι παραμένω στο πλευρό των πληγέντων, όπως από την πρώτη στιγμή έτσι και τώρα, σταθερά και αταλάντευτα, αλλά και στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής για την όποια συνδρομή χρειαστεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί