Πανελλαδικές 2024: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής – Πώς μπορείτε να τις δείτε

Τέλος μπήκε στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα με τρεις τρόπους: α. ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του gov.gr, β. με γραπτό μήνυμα SMS είτε γ. επισκεπτόμενοι το Λύκειο από το οποίο αποφοίτησαν.

Αναλυτικά, οι υποψήφιοι θα πρέπει να επισκεφθούν τη διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους καθώς και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο), ώστε να δουν το τμήμα ή τη σχολή που εισήχθησαν,

Παράλληλα, οι υποψήφιοι που είχαν εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, θα λάβουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στο Τμήμα επιτυχίας και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Στα λύκεια της χώρας θα αναρτηθούν ακόμα εκτυπωμένα τα αποτελέσματα των βάσεων σε εμφανές σημείο, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου, παρά μόνο ο κωδικός του και η σχολή εισαγωγής.

Οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ μπορούν να συνδεθούν στην ιστοσελίδα του παράλληλου μηχανογραφικού (https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr) με τους κωδικούς των πανελλαδικών εξετάσεων και να πληροφορηθούν το αποτέλεσμά τους. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει στην ίδια ιστοσελίδα σύνδεσμος με μια λίστα με τους επιτυχόντες, η οποία περιέχει μόνο τον κωδικό εξετάσεων κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί