Μ. Συντυχάκης: Είμαστε στο πλευρό των πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό του 2021

Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου και μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ στέλνει τον παρακάτω χαιρετισμό στη σημερινή κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα Φορέων στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας που πραγματοποιήθηκε στον Β’ Κόμβο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Πεδιάδας:

«Χαιρετίζω τη σημερινή κινητοποίηση που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της επιτροπής αγώνα. Είμαστε στο πλευρό των πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό του 2021, όλου του λαού της περιοχής που ζητάει το αυτονόητο, να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για πλήρη αποκατάσταση, για να μπορέσουν ξανά να ζήσουν στα σπίτια τους και στον τόπο τους.

Το ΚΚΕ, επανειλημμένα, με παρεμβάσεις του μέσα κι έξω από τη Βουλή, αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο, έχει αναδείξει τα συγκεκριμένα προβλήματα. Βάζει στο επίκεντρο τα δίκαια αιτήματα του ίδιου του λαού του δήμου Μινώα – Πεδιάδας, που διεκδικεί εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα οικονομικής στήριξης, για αποζημιώσεις στο 100% για τις καταστροφές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για πλήρη αποκατάσταση των υποδομών, της σχολικής στέγης, για να γίνουν οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις στη ΔΑΕΦΚ, όπως και για την αντισεισμική θωράκιση, για να μη ζήσουμε ξανά τον εφιάλτη.

Η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης θυσιάζει τις ανάγκες του λαού και τον αφήνει απροστάτευτο και ξεσπιτωμένο εδώ και 3 χρόνια, ενώ την ίδια ώρα δίνει πακτωλό χρημάτων για να φτιαχτεί το νέο ιδιωτικό αεροδρόμιο και να πλουτίζουν ακόμα περισσότερο τα μονοπώλια του τουρισμού. Έργα και σχεδιασμοί για την κερδοφορία του κεφαλαίου, που προχωρούν στην περιοχή με φαστ τρακ διαδικασίες και συναίνεση από όλα τα αστικά κόμματα, που ούτως ή άλλως συμφωνούν και στηρίζουν την πολιτική που λογαριάζει τις λαϊκές ανάγκες ως κόστος.

Τώρα είναι η ώρα να συγκρουστούμε αποφασιστικά με τη βάρβαρη πολιτική που βάζει στη γωνία τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, να γίνει ένα νέο αγωνιστικό ξεκίνημα και να ξαναγεννηθεί η ελπίδα και η αισιοδοξία.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί