Ηράκλειο: Ο δήμος βρήκε “λύση” να μεταφέρει τη λαϊκή δίπλα στο 10ο δημοτικό σχολείο, που θα πρέπει να κλείνει εκείνη τη μέρα!

Τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί με τη μετακίνηση της λαϊκής της Τετάρτης στο δήμο Ηρακλείου, ακριβώς δίπλα στο σχολείο, παρουσιάζει ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.

Διαβάστε τι γράφουν στο Candiadoc.

Aγαπητό candiadoc,

από το δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε η μεταφορά της λαϊκής της Τετάρτης στην οδό Παρασκευοπούλου ακριβώς δίπλα από το 10ο δημοτικό σχολείο. Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο γιατί μιλάμε για μια περιοχή που ήδη έχει πρόβλημα, οχήματα, που δεν θα μπορούν να προσεγγίσουν και η προσέλευση- αποχώρηση των παιδιών  θα είναι προβληματική.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σάς, σάς παρακαλούμε να προβάλλετε το θέμα μας.

Σας επισυνάπτουμε την εγγραφή διαμαρτυρία που έχουμε αποστείλει σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση 

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων

10ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Θέμα: «Έγγραφη διαμαρτυρία της σχολικής κοινότητας του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου»

Μετά από την ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης στην οδό Παρασκευοπούλου, μια οδό που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο σχολείο μας, θα θέλαμε, εκ μέρους όλης της σχολικής κοινότητας, να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας καθώς η  συγκεκριμένη απόφαση θα επιβαρύνει τη λειτουργία του σχολείου μας και την ποιότητα της σχολικής ζωής, τόσο των μαθητών όσο και των υπόλοιπων εμπλεκομένων στη μαθησιακή διαδικασία, ποικιλοτρόπως:  

  1. Σε περίπτωση ανάγκης, ατυχήματος ή πυρκαγιάς, το ασθενοφόρο και το πυροσβεστικό όχημα δεν θα μπορούν έγκαιρα να πλησιάσουν το σχολείο, με κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των μαθητών .
  2. Η όχληση την ώρα του μαθήματος θα είναι σημαντική, μιας και υπάρχουν τρεις αίθουσες διδασκαλίας που βρίσκονται από την πλευρά της οδού Παρασκευοπούλου. Οι μυρωδιές και οι φωνές δεν θα αφήνουν τα παιδιά να συγκεντρωθούν και να κυλήσει ομαλά η μαθησιακή διαδικασία.
  3. Το σχολείο μας, ήδη έχει να διαχειριστεί το πρόβλημα της έλλειψης στάθμευσης και της εύκολης πρόσβασης σε αυτό, γεγονός που με τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς σε τόσο κοντινή απόσταση από αυτό θα διογκωθεί και θα υποβαθμίσει τη ζωή των μαθητών και όχι μόνο.
  4. Η καθημερινή πρόσβαση των μαθητών και των γονέων τους, είτε με τα πόδια, είτε οδικά θα είναι πολύ δύσκολη, έως αδύνατη.
  5. Καθώς το σχολείο μας έχει επιλεγεί και διανέμονται σχολικά γεύματα, η πρόσβαση του συγκεκριμένου οχήματος καθώς και του απορριμματοφόρου θα είναι αδύνατη.
  6. Τα λεωφορεία που παραλαμβάνουν τα παιδιά για τις εκδρομές τους, δεν θα μπορούν να προσεγγίσουν.

Για το Δ Σ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί