Δίκη για τη δολοφονία Καραϊβάζ: Οι συνήγοροι της οικογένειάς του έχουν στην κατοχή τους το υλικό από το επίμαχο CD που καταστράφηκε

Σάλο προκάλεσε η χθεσινή είδηση για το κατεστραμμένο από συρραπτικό CD που φέρεται να περιείχε κλήσεις του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ στην εφαρμογή WhatsApp με πρόσωπα όπως οι Δημητριάδης, Κοντολέων, Αλεβιζόπουλος, Καραμαλάκης, Γκελεστάθη, Ψωμά και άλλα, είδηση που δημοσιεύτηκε από δύο μέσα ενημέρωσης και αναδημοσιεύτηκε από πληθώρα άλλων.

Δείτε επίσης: Δολοφονία Καραϊβάζ: Καταστράφηκε CD με περιεχόμενο από το κινητό του – Αφορούσε επαφές με Δημητριάδη και Κοντολέοντα

Κατά την έναρξη της χθεσινής δικασίμου οι συνήγοροι προς υποστήριξη της κατηγορίας Σπύρος Χαριτάτος και Ρόη Παυλέα (εκπροσωπούν την μητέρα και την αδελφή του Γ. Καραιβάζ) είπαν μεταξύ άλλων πως έχουν στην κατοχή τους το υλικό από το επίμαχο CD, σύμφωνα με το documentonews.gr . Ωστόσο, κατά την χθεσινή δικάσιμο δεν αναφέρθηκε κάτι σχετικό παρότι η εισαγγελέας της έδρας ανέφερε πως πρόκειται για κατεστραμμένο υλικό και έτσι ζητήθηκε να αναγνωστούν τα ονόματα με τα οποία ο δημοσιογράφος φέρεται να συνομιλούσε.

Μάλιστα, όπως το documentonews.gr ανέφερε και σε χθεσινό του δημοσίευμα έπειτα από απάντηση της έδρας σε διευκρινιστική ερώτηση του συνηγόρου από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, Αντώνη Ξυλουργίδη αλλά και από το αποκύημα των πληροφοριακών στοιχείων φάνηκε πως το συγκεκριμένο περιεχόμενο καταστράφηκε διά παντός.

Οι συνήγοροι κ. Παυλέα και κ. Χαριτάτος υποστήριξαν πως το CD περιείχε μόνο επαφές από την εφαρμογή WhatsApp και όχι συνομιλίες ή μηνύματα και έθεσαν το αντίγραφο στην διάθεση του δικαστηρίου, εφόσον ζητηθεί. Σε άλλη περίπτωση αναφέρθηκε πως θα μπορούσε να κατατεθεί αίτημα στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ. Από την πλευρά της έδρας δεν έγινε κάποιο ανάλογο αίτημα.

Λυπηρό δε είναι το γεγονός που ακούστηκε κατά την αρχή της ακροαματικής διαδικασίας αλλά και κατά την διάρκειά της πως άλλα ακούγονται στο ακροατήριο και άλλα γράφονται, αφήνοντας επί της ουσίας αιχμές πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σπιλώσει τη μνήμη του αείμνηστου δημοσιογράφου. Αντιθέτως, πρόκειται για γεγονότα που ακούστηκαν στο δικαστήριο και προκάλεσαν εύλογα ερωτηματικά στην πλειοψηφία της κοινής γνώμης, ενώ κανείς δε αντιλαμβάνεται γιατί μια τέτοια είδηση θα μπορούσε να σπιλώσει τη μνήμη του δημοσιογράφου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί